Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yine gözler Enflasyon Raporuna çevrildi! 500’lük banknot çıkıyor mu? Karahan açıkladı

500 TL’lik banknot ihtiyacının piyasada giderek arttığı bir dönemde, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan konuyla ilgili son açıklamalarını yaptı. Üçüncü Enflasyon Raporu toplantısında konuşan Karahan, önceki açıklamalarını hatırlatarak 500 TL’lik banknot basımıyla ilgili herhangi bir yeni gelişmenin bulunmadığını teyit etti. İşte Karahan’ın 500 TL’lik banknotların basımıyla ilgili söyledikleri…

500 TL'lik banknot ihtiyacının

FATİH KARAHAN AÇIKLADI

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte yüksek değerli banknotlara olan talep artarken, ekonomistlerin sıkça gündeme getirdiği 500 TL’lik banknot basımı bir kez daha konuşulmaya başlandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın üçüncü Enflasyon Raporu toplantısında 500 liralık banknotların basılıp basılmayacağıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Karahan, “Bu konuda geçmişte açıklamalarım oldu” diyerek, “Şu anda bununla ilgili ek bir bilgi verecek durumda değilim” şeklinde konuştu.

KARAR ALINDIĞINDA PAYLAŞACAĞIZ

Önceki Enflasyon Raporu’nda ise Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotlarla ilgili teknik çalışmalar yapıldığını belirtmiş ve “Bir karar alındığında, bu kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır” demişti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan
Sıradaki Haber Mehmet Aşıla: İdamı geri getirelim