Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Evi’ni yerden yere vuran Lütfü Türkkan, İstanbul Evi’ne suskun

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden konulardan biri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Paris’te haftalık 294 bin Avro’dan kiraladığı İstanbul Evi.

Son günlerde ülke gündemini

Türkiye’nin gündeminde yer eden konulardan biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Paris’te kiraladığı ev. “İstanbul Evi” ismi verilen evde iddiaya göre Olimpiyatların İstanbul’da yapılması için kulis çalışmaları yürütülüyor.

YAKLAŞIK 11 MİLYON TL

Söz konusu İstanbul Evi’nde bir önceki akşam da alkollü bir eğlence düzenlenmiş, konser verilmiş. Muhalif isimlerin de tepkisini çeken İstanbul Evi için İBB haftalık 294 bin Avro yani 10 Milyon 780 bin TL kira ödüyor. İşte bu hamle nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eleştiriliyor. Eleştirilen ardından İBB’den Murat Ongun, söz konusu bedelin sponsorlardan karşılandığını iddia etmişti.

DİPLOMATİK İLİŞKİLER YÜRÜTÜLÜYOR

Hatırlanacağı üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD New York’ta kentin merkezinde bir gökdeleni Türk Evi olarak hazırlamıştı. Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkelerin cumhurbaşkanlarını, başbakanlarını kabul ediyor, bina üzerinde hem diplomatik ilişkiler, hem de bölgedeki Türk vatandaşlarla ilişkiler yürütülüyor, hatta konuk ediliyorlardı.

ELEŞTİRMİŞTİ

İşte New York’ta Türk evi açıldığı zaman, muhalefet bu hamleyi çok sert bir şekilde eleştirmişti. O dönem sert eleştirileri yapan isimlerden biri de İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dı. Lütfü Türkkan Türk Evi’ni yerden yere vurmuş ve şunları demişti:

NE DEMİŞTİ?

“170 metrelik binayı o kadar abartıyorlar ki. Türkiye’deki o gariban vatandaşın o binadan haberi yok ki ya. Olsa da kendi derdine düşmüş, bunla ilgilenecek hiç hali yok. Abartıyorlar, sanıyorsunuz ki New York’un ilk gökdelenini inşa ettiler.”

İSTANBUL EVİ’NE SUSKUN

Aynı Lütfü Türkkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Paris’te kulis olimpiyat kulisi yapmak için kiraladığını iddia ettiği İstanbul Evi’yle ilgili tek kelime etmedi. İçerisinde çeşitli eğlencelerin de düzenlendiği ve haftalık yaklaşık 11 Milyon TL kira bedeli olan İstanbul Evi’yle ilgili muhalif isimlerin suskunluğu hayli dikkat çekiyor.