Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan çöp tesisi açıklaması “Kimseye bilgi verilmedi denmesini haksız buluyorum”

AK Parti Danışma Meclisi toplantısında konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın Kandıra’da yapılması planlanan çöp tesisi ile ilgili gerekli bilgilendirme yapılmadı eleştirilerine cevap verdi. Başkan Büyükakın konuşmasında, “Hiç kimseye bilgi verilmedi denmesini eksik ve haksız buluyorum. Defalarca kanaat önderleri ve muhtarlar ile toplantı yaptık” dedi

AK Parti Danışma Meclisi

12 ilçede genişletilmiş danışma kurulu toplantılarını tamamlayan AK Parti Kocaeli Teşkilatı bugün sabah saatlerinde 108’inci Genişletilmiş İl Danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdi. İl Başkanı Şahin Talus’un ev sahipliğinde yapılan toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. Toplantıya Bakan Kurum’un yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Eski Bakan Fikri Işık, MKYK Üyesi İlyas Şeker, Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

“BU DAVA TÜMSEKTE KALMAYACAK”

Toplantıda partililere seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu davanın ne kadar büyük olduğu bir kez daha gözüküyor. Bu heyecan dinmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın yakmış olduğu bu meşale, dünya mazlumlarının umudu olduğu bu dava hiçbir zaman tümsekte kalmayacak. Bu dava başarılması gereken her şeyi bundan sonra da başarı ile gerçekleştirecek. Teşkilatlarımızdan aldığımız enerji ile durmadan yolumuza devam ediyoruz.

“GERÇEK BELEDİYECİLİK ORTAYA ÇIKACAK”

Dünya mazlumlarının umudu olmak için durmadan yılmadan gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Birileri tatil yapmayı çok iyi biliyor, tek hünerleri tatil bize yakışıyor demek. Biz tatil bize yakışmaz diyenlerdeniz. Siz tatil yapmaya devam edin. Maskeleri düşmeye başladı. Keliniz gözüküyor. Beraber yola çıktığınız yol arkadaşlarınız bile gerçekleri anlatmaya başlıyor. Çok yakında gerçek belediyecilik ile sahtesi arasındaki fark ortaya çıkacak.

EN HAZIRLIKLI BELEDİYE

Sayın bakanım sizin alanınızda olan şehrimizde 3 konu var. Bunlardan biri kentsel dönüşüm. Hazırlık anlamında en ileride olan belediye biziz. 1999 depremi öncesi inşa edilmiş tüm binaların taramasını tamamladık. Yapmış olduğumuz çalışmaların üzerinde fizibilite çalışmaları devam ediyor. Kentin neresinde hangi çalışma yapılması konusunda en hazırlıklı belediye Kocaeli Büyükşehir Belediyesidir.

“ÇAMUR TEMİZLEME PROJESİ”

İkinci konu sizin bakanlığınız döneminde başlayan Avrupa’nın en büyük çevre projesi. Marmara Denizine hayat verecek olan proje. 8 buçuk milyon tonluk çamurun çıkarılması projesi. Projenin 3’te birini biz karşılıyoruz. 1,3 milyon tonluk çamur temizlendi. Bu da sizin önderliğinizde devam edecek.

“KİMSEYE KÖTÜLÜK ETMEDİK”

Üçüncü konu katı atık bertaraf konusu. ÇED süreci Pazartesi günü yapılacak. Özet olarak şunu söylemek isterim. Kandıradaki kardeşlerimiz ve Kocaeli’deki kardeşlerimiz şundan şüphe etmesinler. Biz kentimizin hiçbir konusunda insanımıza zarar verecek en ufak konunun içinde olmayız. Bundan sonra da olmayız. Biz bile isteye bu kentin insanına kötülük etmedik bundan sonra da asla etmeyeceğiz. Akçakese bölgesinde belirlediğimiz alanda tesis yapılmasına izin verilip verilmeyeceğine yönelik bir ÇED toplantısı yapılacak. 14 kurum araştırma yapacak. Bunların tamamına uzmanlar tarafından bakılacak.

“KİMSEYE BİLGİ VERİLMEDİ DENMESİNİ HAKSIZ BULUYORUM”

Kimseye bir şey anlatılmadı deniyor. Bu da asla doğru değil. Kentin 10 yıllık mevzusu. Bu konu üzerinde defalarca bilgilendirme toplantıları yapıldı. Hiç kimseye bilgi verilmedi denmesini eksik ve haksız buluyorum. Defalarca kanaat önderleri ve muhtarlar ile toplantı yaptık. Bundan sonra da yapılacak. Kandıra’daki hemşerilerimize seslenmek istiyorum. Biz bile isteye, sadece bir inat uğruna hemşerilerimizin aleyhine olacak işin içinde olmayız. Başka alan yok mu diyorlar. Ben elimden geleni yaptım geciktirmek için. Son limitlerine kadar şansımızı denedik. Orada yanlış bir şey olmasına biz müsaade etmeyiz. Bakanlık da etmez. Bize güvenin. İnatlaşmanın olmayacağını gerektiğinde hatadan dönüldüğünü bilinmesini istiyorum”