Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dar gelirli ailelere destek programı netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan sosyal yardım programının detayları belirginleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dar gelirli ailelere yönelik desteklerin süresinin bir yıl daha uzatıldığını ve yeni destek tutarının aylık 2.210 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Yeni düzenlemeye göre, Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca kesintisiz maddi yardım yapılacak. Bu yardım, özellikle ekonomik zorluk yaşayan aileler için önemli bir destek sağlayacak.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’nın pandemi döneminde başlatıldığını ve ilk aşamasının 12 ay sürdüğünü hatırlatarak, programın geçen yıl bir yıl daha uzatıldığını belirtti. Ayrıca, bu yardımın 2024 yılının sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

ÖDEME TARİHİ

Program kapsamında ilk ödemelerin 9 Ağustos’ta başladığını ve yıl boyunca her ay düzenli olarak devam edeceğini açıklayan Bakan Göktaş, vatandaşların yeni başvurularını yapabileceğini de belirtti. Daha önce başvuruda bulunmamış olanlar, uygunluk şartlarını karşılamaları durumunda yardımdan faydalanabilecek. Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde, ailelerin gelir düzeyi ve çocuk sayıları gibi faktörlere göre değişen miktarlarda yardımlar yapılacak.

Aylık olarak ortalama 2.210 TL’ye kadar varan destekler, elektrik tüketim desteği de dahil olmak üzere ailelere sunulacak. Bu desteklerin, zorlu ekonomik koşullar altında olan aileler için büyük bir rahatlama sağlayacağı ifade ediliyor.