Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araç sahipleri yandı! Benzine zam mı geliyor?

Brent petroldeki dalgalanmalar şimdi de benzini mi vuruyor.. O isim açıkladı. Yeniden zam gelebilir..

Brent petroldeki dalgalanmalar şimdi

Türkiye’de her sektör zamdan nasibini alırken şimdi de benzin için yeni bir zam alarmı yapıldı.  İris Cibre, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, benzin fiyatlarına yakında bir zam yapılacağını öngördüğünü belirtti. “Benzin zammı haberi yakın zamanda gelebilir diyen Cibre, bu açıklamasıyla araç sahiplerini üzecek kötü haberi de duyurmuş oldu.

ekran-goruntusu-2024-08-13-154716.png

ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye’deki ekonomik dalgalanmalar ve küresel petrol fiyatlarındaki artışların, benzin zammı ihtimalini artırdığı belirtiliyor. Finans uzmanının açıklamaları, benzin zammı ile ilgili beklentilerin yeniden canlanmasına neden oldu. Şimdi, bu tahminlerin gerçek olup olmayacağı merakla bekleniyor. Konu ile ilgili herhangi bir kesinlik ise yok.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

ekran-goruntusu-2024-08-13-155122.pngAKARYAKITLAR NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, çeşitli ekonomik faktörler ve piyasa koşulları göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan ana kriterler şunlardır:

Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz bölgesindeki rafineriler, işlenmiş akaryakıt ürünlerinin ortalama fiyatlarını dikkate alır. Bu fiyatlar, uluslararası piyasalarda oluşan maliyetlere bağlı olarak değişir.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında önemli bir diğer faktör ise dolar kuru. Akaryakıtın uluslararası piyasalarda genellikle dolar üzerinden işlem görmesi, döviz kurundaki değişikliklerin fiyatlara yansımasına neden olur.