Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çöp suyuna “Süleyman Şah Türbesi” benzetmesi yaptı. Meclis karıştı!

CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya’nın Büyükşehir meclisinde çöp suyuna “Süleyman Şah Türbesi” benzetmesi yapması tansiyonu yükseltti.

CHP’li meclis üyesi Mehmet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının son bölümünde Kandıra Akçakese’de yapılması planlanan Biyokurutma Teknolojili Atık Entegre Tesisi gündem oldu.

İZAYDAŞ

CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya söz aldı. Kandıra Akçakese’de yapılması plananlanan çöp tesisiyle ilgili konuşan Küçükkaya şunları söyledi:
“Katı atık bertaraf tesisiyle ilgili konu konuşulacaksa, Türkiye’de bir ilk olan İZAYDAŞ’tan bahsetmeden, çektikleri çile nedeniyle Kocaeli’de 2 Milyon vatandaşın borçlu olduğu Alikahyalılardan helallik almadan sözlerimize başlayamayız. Gelişen süreçte İZAYDAŞ şehrin içinde kaldı. Yeni yapılacak tesis sonrasında İZAYDAŞ’ın ne olacağı insanlara net bir şekilde anlatılmalıdır.

ALİKAHYA

Tıpkı Alikahya’da yaşanılan sorunlar gibi Kandıra Akçakese’deki tesis yeni sorunlara gebedir. Depremde nüfusu taşıyacağımız dediğiniz, turizm kenti ilan ettiğiniz bölgeye, şimdi bu çöp tesisini yapacaksınız. Tesisin teknolojisi, işletim süreci ve prosesi nedir merak ediyoruz. İşletme sıcaklığı bilgisi yok, kurutma hangi enerji ve yöntemle yapacaksınız? Hiçbiri bilinmiyor. Kamuoyu bu işletmenin nasıl işletileceğini ve yapılacak hamleleri merak ediyoruz.

AÇIKLADI

Çöplerin bertaraf edilirken en mantıklı yöntem, en yakın lokasyonda çöpü yok etmektir. Ancak Kandıra Akçakese, lokasyon olarak uzaktır. Ayrıca yeni tesisten elde edilecek ATY yine 55 ve 85 kilometre mesafedeki çimento fabrikalarına taşınacaktır. Biz insanların pembe vaatlerle kandırılmasını istemiyoruz” dedi.

KÜÇÜKKAYA’NIN SÖZLERİ

Mehmet Ümit Küçükkaya konuşması esnasında iki kez çöp suyuyla ilgili Süleyman Şah Türbesi benzetmesi yaptı. Küçükkaya iki defa, “Çöp suyu Süleyman Şah Türbesi gibi oradan oraya dolaştırılmasın” dedi. Küçükkaya’nın Süleyman Şah Türbesi benzetmesini üzerine basarak bir iki defa yapmasının ardından AK Partili sıralardan tepki gösterdi.

CEDDİMİZE SÖVÜYOR. TEK ÖNERİLERİ YOK

AK Parti sıralarında, “Sizin kadar ceddine söven bir yapı biz görmedik. Ceddine bu kadar küfür edilir mi?” Dedi. Öte yandan CHP sıralarına, “İşiniz gücünüz eleştiri yapmak. Bir tane öneriniz yok. Tek bir yapıcı fikriniz yok” şeklinde sesler yükseldi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Tahir Büyükakın da, “Biz size söz veriyoruz. Ancak defalarca üzerine basa basa Süleyman şah Türbesi benzetmesi yapmanız siyasi nezakete uymadı” dedi.

Merih Demiral konusunda Başkan Büyükakın meclisi şok etti

CHP Grubu AK Partili belediye başkanlarını birbirine düşürmeye çalıştı

Başkan Büyükakın Kandıra Akçakese’yle ilgili bomba bir konuşma yaptı