Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki kimya fabrikasında 6 milyonluk kapasite artışı yapılacak…

Gebze’de faaliyet gösteren Kimar Kimyasal’ın kapasite artışı başvurusuna onay çıktı. Projeye ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Gebze’de faaliyet gösteren Kimar

Gebze OSB’de faaliyet gösteren Kimar Kimyasal kapasite artışı yapacak. 1995 yılından beri bölgede olan tesis 3 adet 8 metreküplük reaktör ilavesi, vardiya sayısı ve üretim şarj sayısı artışı ile üretim kapasitesi artışı için başvuruda bulundu. Firmanın projesine 2 hafta içinde onay çıktı.

3 MİLYONDAN 8 MİLYONA

Epoksi Reçineler, Poliamin / Poliaminoamid Sertleştirici, Epoksi Vernik, İzolasyon ve Tecrit Malzemeleri, Pigment Pasta, Kaplama Malzemeleri, Endüstriyel Yapıştırıcılar (Epoksi Bazlı, Poliüretan Bazlı), Akrilik Bazlı Boya, Epoksi Bazlı Boyalar (solventli, solventsiz) ve Laminasyon Reçine Kiti üretimi yapan firma 3 milyon 686 bin 400 kilogram olan üretimini 8 milyon 644 bin 150 kilograma çıkaracak.

21 KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

6 milyonluk yatırım olan proje ile birlikte firma 21 kişiyi daha istihdam edecek. Tesiste yapılacak artışla birlikte fabrika günde 24 saat boyunca 3 vardiya üzerinden yılda 300 gün boyunca hizmet verecek.