Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İstanbul’da yeni taksi sistemi devreye girecek!

İstanbul’un kronikleşmiş bir sorunu haline gelen taksiler hakkında bugün düzenlenen UKOME toplantısında yeni bir uygulama kabul edildi.

İstanbul'un kronikleşmiş bir sorunu

İBB UKOME Toplantısı, 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda, İBB’nin 2500 yeni taksinin hizmete alınmasını içeren ‘Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’nin oy birliğiyle kabulüne karar verildi. Uygulama kapsamında hizmete girecek 2 bin 500 yalnızca İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamalarıyla hizmet vererek yoldan yolcu alamayacağı, ödemelerin kredi kartı ve İstanbulkart ile alınacağı; taksi renk ve tasarımının yolcuların dijital taksileri edebilecek şekilde yapılacağı belirlendi. Uygulama detaylarının İBB Meclisi’nde de görüşülerek, İBB tarafından yürütülecek taksi ihaleleri ve uygulama tarihinin belirleneceği aktarıldı.

ENTEGRE TAKSİ DURAKLARI

Alınan karar sonucu, yeni taksi sistemindeki araçlarda tepe lambası yer almayacak. Yolcu alımı uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden yapılacak. Damalı T plakalı araçlar kullanılacak, taksilerin içerisinde ayrıca güvenlik bölmesi bulunacak. Ayrıca yeni sistemde taksiciler için kamuoyundaki negatif algının da iyileştirilmesi hedefleniyor.

İMAMOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME’de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler.” açıklamalarında bulundu.