Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutluyor!

30 Ağustos Zafer Bayramı’ın 102. yıl dönümü nedeniyle Kocaeli’de düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı'ın

30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başarıyla sonuçlanması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmasının bugün 102’nci yıldönümü. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıldönümü bugün ilimizde de çeşitli programlar, sportif ve sosyal faaliyetler ve konserlerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Kocaeli Valiliği önünde bir kutlama programı düzenlendi. Programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdür Vekili Erdal Aydınlık, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül, Vali Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü vekili, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, il müdürleri, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri katıldı.

DÜŞMANA ATILAN SERT BİR TOKATTIR

Deniz İstihbarat Yarbay Serkan Delen programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Delen konuşmasında kısaca şu ifadelere yer verdi: Bu zafer 10 asırlık Türk yurdunu işgale kalkışan düşmana atılan sert bir tokattır. Bu zafer yüce Türk ulusunun tüm dünya devletlerinin düştü dediği yerde kalkan neleri yaptığını gösteren eşsiz bir zaferdir. 26 Ağustos sabahı başlayan Büyük Taarruz harekatı ile 27 Ağustos’ta Afyonkarahisar alınmış düşman orduları tamamen yok edilmiş ve esir alınmıştır. Türk devlet geleneğinde devlet ebed müddettir yani sonsuza kadar yaşayacaktır. Şanlı tarihi Mete Han’dan Alparslan’a Fatih Sultan Mehmet’ten Atatürk’e uzanan Milletmiz için hayatını seve seve feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize ve gazilerimizi minnet diliyorum.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Araç üzerinde vatandaşları selamlayan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’a Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın eşlik etti. Günün anlam ve önemine dair okunan şiirlerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı sahne aldı. Program, halk oyunları gösterisinin ardından düzenlenen geçit töreni ile son buldu.

“ZAFERİMİZ DAİM OLSUN”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı 30 Ağustos Bayramı’nı şu sözlerle kutladı:

Bildiğiniz üzere Ağustos ayı Türk tarihi açısından zaferlerle dolu bir aydır. 30 Ağustos Zafer Bayramı da bunun tacıdır. Bizim Anadolu’ya Alpaslan’la birlikte girişimiz de, Anadolu’yu terk etmiyoruz deyişimiz de hep Ağustos ayındadır. Ben 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bize hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, geçmişten bu yana fedai can eylemiş tüm askerlerimize, polisimize, güvenlik güçlerimizin tamamına şükranlarımı sunuyorum. Zaferimiz daim olsun diyorum, geldik ve hiçbir yere gitmiyoruz; bin yıl daha bu topraklardayız diyorum. Zafer Bayramınız kutlu olsun, milletimize armağan olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi