Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Av yasağı kalktı, rekabet başladı: Balık fiyatları uçtu!

Gürpınar Balık Hali’nde, av sezonunun başlamasıyla birlikte yaşanan palamut bolluğu, balıkçıların yüzlerini güldürdü. 

Gürpınar Balık Hali'nde, av

Gürpınar Balık Hali’ne yakaladıkları balıkları satmak için gelen balıkçılar, büyük bir hareketlilik oluşturdu. Sezonun ilk balıklarını almak isteyenler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken, hale getirilen balıklar mezat usulüyle satışa sunuldu. Balıkçılar, ağlardan en çok palamut ve sardalya çıktığını belirtti ve av sezonunun başında palamutun halde en çok talep gören balıklardan biri olduğunu dile getirdiler.

BALIK FİYATLARI

Halde palamudun çiftinin ortalama 150 liradan, sardalyanın kasasının 500-700 lira, hamsinin kasasının bin 500-2 bin lira, tekirin kasasının ise bin – bin 500 lira arasında satışa çıkarıldığı dile getirildi.

Balıkçı Onurcan Akkoyun, bu yıl denizden beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, palamut, çinekop ve hamsiyle bereketli bir sezon geçirmeyi umduklarını dile getirdi. Akkoyun, konuşmasında: “Halkımızı bol bol palamut yemeye davet ediyorum. Sağlık için balık tüketimi çok önemli. Şu an dünya üzerinde katkı maddesi içermeyen tek besin kaynağı balık. Haldaki satışlara göre, palamudun çifti 150-200 lira arasında değişiyor.” ifadelerine yer verdi.