Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Harp Okulu Mezuniyet Töreni Krizi!

Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, bu söylem önceki gün ‘Kara Harp Akademileri Yemin Töreninde’ mezun olan onlarca teğmenin hep bir ağızdan bağırarak söylediği cümlelerdi. Yeni mezun olan subaylar mezuniyetleri sırasında kılıçlarıyla yemin ediyorlar. Yeminden hemen önce ise ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’ diye bağırarak seramoni gerçekleştiriyorlar.

Önce isterseniz sizlere  törende ki hep bir ağızdan edilen yemini hatırlatmak istiyorum.

* And İçeriz ki Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin Bağımsızlığına ,
* Ülkenin Bölünmez Bütünlüğüne ,
* Yüce Türk Ulusunun Namus ve Şerefine ,
* Aziz Vatanın Bir Karış Toprağına Uzanacak Eller Karşısında Bizi Bulacak.
* Ve Kılıçlarımız Daime Keskin ve Hazır Olacaktır.
* Bizler Türk İstikbalinin Evlatlarıyız.
* Şehrimizde Doğduk , Şehrimizde Yaşayacağız ve Şehrimizde Öleceğiz.

Evet Kara Harp Akademisinde Kılıçlar çekilerek yapılan yemin öncesinde söylenen Mustafa Kemalin Askerleriyiz söylemleri bir çok kısım tarafından yanlış anlaşıldı ve farklı bir takım söylemlerle kriz haline getirildi.

Aslına bakarsanız yeni mezun olmuş , Türk askeri , devletini , vatanını ,  bayrağını , dinini korumak için Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzun yıllar okumuş , vatan aşkıyla yetişmiş bireylerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk , eğitim öğretim süresince okuldaki müfredatlarda okutuluyor. 22’li yaşlarda Z kuşağı olarak harp akademisinden mezun olan gençlerin bu şekilde seramoni gerçekleştiriyor olması kadar normal bir şey olamaz.

Belli bir kesim tarafından , Kara Harp Akademisini birincilik ile bitiren Kadın Teğmen Ebru EROĞLU kılıcını havaya kaldırarak Mustafa Kemalin Askerleriyiz şeklindeki seranomileri acaba Fetö operasyonumu çekiliyor şeklinde akıllarda soru işareti yarattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin birer ferdi olan bu askerlerin bu şekilde ki söylemlerine anlam yüklemek acaba doğru mu , bu bir oyun mu yoksa o an da gençlerimizin heyecanla ağızlarından çıkan bir söz mü ?  Yemin töreninden sonra ise imam tarafından dua okunmasıyla tören programı son buldu.

Türkiye Cumhuriyeti güçlü , sağlam ve geçmişi olan bir devlettir. Kimse devletimizi yıkamaz, daha öncesinde oynanan kirli oyunlardan sonra herkes akıllandı ve dersini aldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gördük ki bu ülkeyi hiç kimse yıkamaz, yıkmaya teşebbüs edemez.

Konuyla ilgili bir çok basın kuruluşunda ve mecralarda yeni mezun olan teğmenlerin hakkında soruşturma açıldığı yönünde açıklamalar yapıldı. Fakat  bu yönde yapılan spekülatif açıklamaların hemen akabinde Milli Savunma Bakanlığından bir açıklama geldi. Mezun olan teğmenlerin artık Kara Harp Akademisi öğrencileri olmadığı , mezun oldukları için böyle bir soruşturma yapılmayacağı söylendi.

Cumhur ittifakından bazı şahısların ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’ söylemleri üzerine art niyet araması yanlıştır. Ordu hiç bir zaman siyasete alet edilemez , edilmemelidir. Bununla ilgili bir çok siyasi liderden detekleyici açıklamalar yapıldı . Konuyla ilgili askeri mercilerden gerekli açıklamalar yapılacaktır. Eğer burada bir yanlış var ise genç teğmenlerle ilgili gerekli soruşturma bir an önce yapılmalıdır.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER