Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aykut Bozkurt: Gençtürk ve Küçükkaya’ya vekillik yakışır

İzmit Belediyesi’nin bugün gerçekleşen Eylül ayı meclisinde konuşan Aykut Bozkurt, CHP’li meclis üyeleri Nazım Gençtürk ve Mehmet Ümit Küçükkaya’ya milletvekilliğinin yakışacağını söyledi.

İzmit Belediyesi’nin bugün gerçekleşen

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclisi bugün Belsa Plaza 9’uncu katta bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. 20 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclisi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yönetti. Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Nazım Gençtürk, eğitim sistemi ve Türkiye gündemini sarsan MESEM üzerinden yapıldığı iddia edilen yolsuzluk hakkında konuştu.

“İSTEKLERİ KARŞILAMAYA UZAK”

CHP’li meclis üyesi Nazım Gençtürk yaptığı konuşmada, “Ben bir öğretmen annenin oğlu, bir ilkokul çocuğunun velisiyim. Dün okul öncesi 1’inci sınıf öğrencileri için ders zili öaldı. Ne yazıkki 22 yılda eğitim sistemimizin geldiği durum okullarımızın öğrencilerimizin, eğitim çalışanlarımızın isteklerini karşılamaya hazır değil. Bu yıl eğitimcilerimiz bir eğitim programı olmaktan çok uzak Türkiye Maarif Eğitimi ile okula başlayacaklar.

“AMAÇ ÖĞRETMENLERİN HAKKINI ÇALMAK”

Yazarları, dayanakları belli olmayan bir eğitim model bu. CHP olarak yürütmenin durdurulması için bir dava açtık. Umarız öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz deneme tahtası olmayacak. Öğretmenliğin hakları tanımlanmamış bir kanun tasarısı var. Özel sektör öğretmenleri ile ilgili bir çalışma yapılmamış. Amaç öğretmenlerin hakkını vermek değil, haklarını çalmak. Bu yıl öğretmen ataması yapılmadan okullar açılıyor. Öğrencilerimizin nitelikli eğitim hakkı ve öğretmenlerimizin özlük hakları yanı sıra, okulların durumu da iç açıcı değil.

“BÜROKRATİK ENGELLER İLE KARŞILANIYOR”

İzmit Belediyesi ve CHP’li başka belediyeler dezavantajlı okullarda sağlıklı yemek yemesi için çalışmalar yapıyor ancak bürokratik engeller ile karşılaşıyor. Sistemin getirdiği noktada eğitim piyasalaşmış, nitelikli eğitim her çocupun hakkı değil, parası olanların olmaya başladı.

“KİMSE TAKİP ETMİYORUZ SANMASIN”

MESEM’ler çocuklarımızın devlet eliyle düşük iş gücü olarak görülüyor. 2024 yılının ilk 7 ayında 9 çocuk işçi iş cinayetlerine kurban gitmiştir. MESEM öyle bir eğitim programı ki yöneticisinden, gazetesine, iş adamına kadar devlet eliyle devletin parasının hortumlandığı bir sistem yarattılar. Konuşmuyoruz diye kimse takip etmiyoruz sanmasın” dedi.

AYKUT BOZKURT: YERİ BURASI DEĞİLDİ

Gençtürk’ün konuşmasına cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Aykut Bozkurt, “Nazım Bey çok güzel bir konuşma yaptı. Ama kendisi burayı parlamento zannetti. Konuşması gerçekten hoşuma gitti, güzel eleştirilerdi. Ancak yeri burası değildi” dedi.

BOZKURT: MİLLETVEKİLLİĞİ YAKIŞIR

Gençtürk’ün ardından konuşan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya da CHP’nin kuruluş yıldönümünü kutladı. Küçükkaya’nın konuşmasının ardından tekrar söz alan Bozkurt, “Gerçekten Nazım Bey ve Mehmet Bey çok iyi konuşmalar yaptı. Kendilerine milletvekilliği yakışır” dedi.