Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Usta öğreticiler dertli! Maaşların gecikme nedeni ne?

Kocaeli’de usta öğreticilik yapan bir vatandaş Şikayetvar.com adlı platforma yazdığı şikayette temmuz ve ağustos aylarının maaşlarının hala ödenmediği ifade etti. Maaş gecikmelerinin Anayasa Mahkemesinin aldığı bir karar nedeniyle yaşandığı belirtiliyor.

Kocaeli’de usta öğreticilik yapan

Kocaeli’de usta öğreticilik yapan bir vatandaş Şikayetvar.com adlı platforma yazdığı şikayette temmuz ve ağustos aylarının maaşları hala ödenmediği ifade etti. Mağduriyetten yakınan usta öğretici “insanları mağdur etmenin anlamı var” diye sordu. Yapılan şikayetin tamamı şu şekilde;

“NE ANLAMI VAR?”

“Kocaeli halk eğitim merkezinde usta öğretici olarak görev yapmaktayım. Bugün 3 Eylül. Temmuz ve ağustos aylarının maaşları hala ödenmedi. Bu insanları bu kadar mağdur etmenin ne anlamı var? Kendim için konuşmuyorum ama bu paralarla geçinmeye çalışan insanlar var.”

17 İL

Maaş gecikmelerine Anayasa Mahkemesinin aldığı bir kararın sebep olduğu, ödenek üstü harcamaların bu sebeple ödenemediği ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin ise krizi aşmak için küçük vilayetlerdeki usta öğreticilerin ödemesini yaptığı, aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 17 ili ise beklettiği öğrenildi.