Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhur İttifakı’nda koruma krizi: BBP Önder Kurultayı’na katılmıyor

Kocaeli’de bugün gerçekleştirilecek 21. İmam Hatipliler Kurultayı öncesinde katılım krizi yaşandı. Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Kaan Şengil ve yönetimi davetli olmalarına rağmen alana sokulmadı. Şengil, “Bu programa katılmak üzere geldiğimizde karşılaştığımız saygısızlığı bir ömür unutmayacağız” dedi.

Kocaeli’de bugün gerçekleştirilecek 21.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün katılacağı etkinliklerden birisi olan 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katılmak üzere Kocaeli Kongre Merkezi’ne giden Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Kaan Şengil ve yönetimi, Cumhurbaşkanlığı korumaları ve etkinlik ev sahiplerinin ilgisiz tavırları yüzünden programa katılmama kararı aldı.

“SABIR GÖSTERDİK”

Bunun üzerine sosyal medyadan açıklama yapan ve olayın ayrıntılarını anlatan Şengil; önce alana girişte Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından bekletildiklerini ve bunun rutin olabileceğini düşündüklerini, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapanış konuşmasını yapacağı 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katılmak üzere Kocaeli Kongre Merkezi’ne giden Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Kaan Şengil ve yönetimi, Cumhurbaşkanlığı korumalarının sert tavırlarıyla karşılaştı. BBP heyeti, korumalar tarafından yarım saat boyunca kapıda bekletildi. Heyet, bunun rutin bir güvenlik prosedürü olduğunu düşünerek duruma sabır gösterdi.” sözleriyle ifade etti.

“SAYGISIZLIK ÜZERİNE ALANDAN AYRILDIK”

Daha sonra KİHMED ve ÖNDER görevlilerinin direkt alana alındığı gören Şengil, “Lakin bizden sonra gelen ve aynı şekilde kartları olmayan protokol mensupları, KİHMED ve ÖNDER görevlilerince alana alınırken aynı cumhurbaşkanlığı korumaları güler yüzler ile karşılama yaptılar. Biz de bu saygısızlık üzerine programa katılmayarak alandan ayrıldık.” diyerek neden alandan ayrıldıklarını açıkladı.

“BU NEZAKETSİZLİĞİ BİR ÖMÜR UNUTMAYACAĞIZ”

Açıklamasının sonunda ise gelecekteki tavırlarını ve kırgınlıklarını dile getiren Şengil sözlerini “Biz Büyük Birlik Partisi yani Muhsin Başkan’ın kardeşleri olarak devletimizin yanında var olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ancak bu programı yapıp düzenleyen ve bizi orada bekletenlerin bu nezaketsizliğini bir ömür unutmayacağız.” diyerek sonlandırdı.