Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 433 bin öğrenci ders başı yaptı! Vali Aktaş ilk ders zilini öğrencilerle çaldı

Kocaeli’de yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir program düzenlendi.

Kocaeli'de yeni eğitim öğretim

Kocaeli’de yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir program düzenlendi. Programda konuşan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş “Devletimiz tarafından tüm öğrencilerimize dağıtılan ücretsiz ders kitapları öğrencilerin sıralarında hazır bulunmaktadır .Çocuklarımızın güven içerisinde okula gidip gelebilmeleri için sayın Valimiz koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız iş birliğinde tüm tedbirler alınmıştır” dedi.

20 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİ

2024-2025 eğitim öğretim yılı bugün itibarıyla başladı. Türkiye genelinde 20 milyondan fazla öğrenci ders başı yaparken, Kocaeli’de 29 bin öğretmen rehberliğinde 433 bin öğrenci ilk derse girdi. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle İzmit Leyla Atakan İlkokulu’nda bir program düzenlendi. Programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Semih Türeyen, MHP İzmit İlçe Başkanı Kemal Okur, müdürler, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

TOPLUMUN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİ EĞİTİM POLİTİKALARINA BAĞLIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, “Bugün ilimizde tüm okullarımızda yeni hedefler ve imkânlar ile 2024-2025 eğitim öğretim yolculuğuna başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Toplumun gelişmişlik düzeyi, uyguladığı eğitim politikalarına bağlıdır. Bugün yeni maarif modelinde de ifadesini bulan aklıselim, kalbiselim nesiller yetiştirmek hedefiyle çıktığımız yolculukta tüm paydaşlarımızla birlikte hareket etmek büyük önem arz etmektedir.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Devletimiz tarafından tüm öğrencilerimize dağıtılan ücretsiz ders kitapları öğrencilerin sıralarında hazır bulunmaktadır. Çocuklarımızın güven içerisinde okula gidip gelebilmeleri için sayın Valimiz koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız iş birliğinde tüm tedbirler alınmıştır. Değerli Meslektaşlarım, Sizler, çocuklarımızın yolunu aydınlatan rehberlersiniz. Onlara sadece derslerinizle değil, hayat tecrübelerinizle de ışık tutuyorsunuz. Elinden gelenin en iyisini yapmak için ilhamını öğrencilerin parlayan gözlerinden alan ve onlardan aldığı ışıkla yollarını aydınlatan siz kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

SİZLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİSİNİZ

Sevgili Öğrenciler, ilköğretim, insan hayatının en anlamlı ve en önemli aşamasıdır. Sizler de bugün ikinci yuvanız olan okulunuza ilk adımınızı attınız. Gözlerinizde keşfedilmeyi bekleyen yıldızların ışıltısını görüyor, sizler ile aynı heyecanı paylaşıyorum. Gözlerinizdeki bu ışıltının başarılarınızla daha da parlayacağına inanıyorum. Unutmayın, sizler ülkemizin geleceğisiniz.

TÜM EĞİTİM PAYDAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bugünün öğrencilerinin, küreselleşme, dijital değişim, dijital çağ okuryazarlığı, yenilikçi düşünme, etkili iletişim ve yüksek verimlilik becerilerine sahip bireyler olarak dünyadaki değişimlere kolayca uyum sağlayabilmeleri ve yeni teknikler geliştirmeleri için onlara her türlü desteği sunan ve en önemlisi örnek olan tüm eğitim paydaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun” dedi.

MİLLİ DEĞERLERLE MİLLİ ŞUURLA ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRECEĞİZ

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş yaptığı konuşmada, “Hazırlayacağımız pırıl pırıl gençlerimizin, çocuklarımızın heyecanının gözlerinden okuduğu okullu çocuklarımızın yeni bir geleceğe hazırlanacağı bugün anlamlı günde aramızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yeni modelimizle evrensel değerleri göz ardı etmeyen ama milli değerlerle, milli şuurla çocuklarımızı yetiştireceğimiz yeni modelimizle bu sene de dünyada birçok ülkenin öğrenci ve öğretmen sayısı olarak nüfusunu geçtiğimiz bir dönem yaşayacağız.

TÜM HAYATLARI BOYUNCA BÖYLE IŞILTILI BİR ŞEKİLDE HAYATLARINA DEVAM EDERLER

Bu sabah çocuklarımız üç aylık yaklaşık tatilden sonra gerçekten ve maşallah gözlerindeki pırıltıyı, ışıltıyı, heyecanı görmemek mümkün değil. İnşallah tüm eğitim hayatları boyunca, tüm hayatları boyunca böyle ışıltılı bir şekilde hayatlarına devam ederler. Bizler de başta öğretmenlerimiz olarak Milli Eğitim ordumuzla, eğitim neferlerimizle beraber tüm devlet olarak onların iyi bir geleceğe hazırlanması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz.

KENDİ GELECEĞİMİZİ DE ONLARIN GELECEĞİNİ DE HAZIRLAMIŞ OLACAĞIZ

Onlara gönül rahatlığıyla yerlerimizi teslim edebilmemiz için geleceğimize gönül rahatlığıyla bakabilmeniz için bugün bu sabah ilk derste beraber yapacağımız her türlü faaliyet, vereceğimiz sadece öğretim değil çocuklara eğitim katkısıyla da kendi geleceğimizi de onların geleceğini hazırlamış olacağız. İlimizde de 1500 okulumuzda 30 bin öğretmenimizle 433 bin öğrencimizle eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Ben yeni eğitim öğretim yılının başta olmak üzere öğretmenlerimize, velilerimize, ailelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, tüm çocuklara başarılar diliyor, saygıdeğer öğretmenlerimize, işlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi. Daha sonra Vali Aktaş ve beraberindekiler öğrencilerle ilk ders zilini çalarken daha sonra sınıfları gezdi.