Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UlaşımPark personeli Büyükşehir’den cevap bekliyor!

Asgari ücrete gelen ara zammında ardından UlaşımPark’ta çalışan 1500 işçi için ek zam talebinde bulunan Demiryol-İş Sendikası, Büyükşehir Belediyesi’nden geri dönüş bekliyor

Asgari ücrete gelen ara

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı asgari ücret ara zammını belirlemek için yürüttüğü çalışmaların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti; yüzde 34 oranında artış ile 11 bin 402 TL olarak açıkladı. Asgari ücrete yapılan ara zam sonrası iş sözleşmesi ile çalışan iş yerlerinde meydana gelen hak kaybı sonrası hareketlilik başladı. 

ZAM ORANI KADAR TALEP

Hareketliliğin başladığı yerlerden  biri de Demiryol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu KBB Ulaşım Park A.Ş.. Ulaşımpark’ta örgütlü olan Demiryol İş Sendikası, geçtiğimiz aylardan imzalanan sözleşmenin ardından Ulaşımpark işçisinin ücretlerine asgari ücrete yapılan zamdaki refah payı ve ek ücretin işçilerine de verilmesi için talepte bulundu. Şirketten cevap bekleyen sendika işçilerine müjdeli haber vermek istiyor. 

“SÖZLEŞMELER TERSİNE DÖNÜYOR”

Bin 500’e yakın UlaşımPark işçisinin örgütlü olduğu Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Cemal Yaman, gazetemize yaptığı açıklamada sürecin işverenin lütfuna bağlı olduğunu ifade etti. Yaman açıklamasında, “Türkiye’nin şartlarını konuşmaya gerek yok. Sendikalar bu konu ile ilgili olarak zora düşüyor. Sendikaların çok başarılı diye diye övündüğü Toplu İş Sözleşmeleri 2-3 ay sonra tam tersine dönüyor. Biz sendikalar olarak işverene söylediğimiz şeyler var. Enflasyon üzerine artı koyalım diyoruz. Açıklanan enflasyon gerçekçi bir enflasyon değil. TÜİK’in açıkladığı enflasyon ile yola devam edecekse işçi her gün kaybedecektir. 

“MASADA BİZ YOKUZ”

Biz bunu toplu iş sözleşme masalarında ifade ettik. İşveren söylemleri “böyle bir şey olursa hakkınızı yedirmeyiz” şeklinde. Tahir Başkanın bu konu ile ilgili daha önce yaptığı uygulamalar ortada. Bu konu ile ilgili yazılı talepte bulunduk, haber bekliyoruz. Masada biz yokuz. Artık onların lütfuna bağlı.  Bu gerçeği görmelerini bekliyoruz. Çalışma yaptıkları ile ilgili duyum alıyorum. Genel Müdür Serhan Çatal’a yazımızı verdik. Muhtemelen iletmiştir. 

“ÇALIŞANLARININ KAFASININ BOŞ OLMASI LAZIM”

İşçiler kaybetmeye devam ediyor ve vergiden kaybetmeye devam ediyor. Yüzde 12 maaşım düşmüş de oluyor. Bir yandan esnaflayon bir yandan vergi zammı geliyor. Türkiye’de uzun yıllardan beri ilk defa asgari ücrete 7’inci ayda zam yapıldı. Bizim yazdığımız yazıda da talebimiz asgari ücret oranında oldu. Bir zam talebi de değil hakkın korunması. Biz hizmet sektörüyüz. Benim arkadaşlarım 40 derecede direksiyon sallıyor. Bunu göz ardı etmemeleri gerekiyor. Kafalarının boş olması lazım” dedi.