Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki yolsuzluk kepazeliğine kim dur diyecek? Nurettin Acar, Tuğba Sarıcan Yıldız, Sedat Köse…

Kocaeli’nin kanalizasyonu patladı. Gölge devlet görüntüsü veren Nurettin Acar ve Tuğba Sarıcan Yıldız deşifre oldu. Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse Tuğba Sarıcan Yıldız’ı neden hala koruyor?

Kocaeli’nin kanalizasyonu patladı. Gölge

Kocaeli’de son zamanların en büyük yolsuzluk olaylarından birisi olan Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) örgün diploma ve UTP olayında, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin araştırmaları sonucunda GİZ Akademi ve Başak Psikoloji kurumlarının sahibi, Kocaeli Güçlü Kadınlar Derneği’nin başkanı olan Tuğba Sarıcan Yıldız’ın toplamda 4.8 milyon lirayı Milli Eğitim Bakanlığı’na geri ödemesi istendi.

AÇIKLAMA YAPMADI

Tuğba Sarıcan Yıldız ise bu olayla ilgili bir açıklama yapmak yerine önce derneğin tüm faaliyetlerini durdurdu, sonra da hiç kimsenin kendisinden haber almasına izin vermeyecek şekilde ortadan kayboldu.

KİME MEYDAN OKUYOR?

Gözler onu ararken hiç beklenmeyecek bir yerden sürpriz bir şekilde ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından hazırlanmış raporda 4.8 milyon lira geri ödemesi beklenen Tuğba Sarıcan Yıldız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ni açmaya geldiği törende çektirdiği bir kare Kocaeli’de ve ulusal basında olay yarattı. Tören esnasında esasında dolandırdığı bakanlığın bakanı olan Milli Eğitim Bakanı’nın yanına kadar girebilen Tuğba Sarıcan Yıldız’ın paylaştığı kare ise adeta ‘birilerine’ meydan okuma olarak algılandı. Çektirdiği fotoğrafla Yusuf Tekin’i de zor durumda bırakan Yıldız’ın hikâyesi ise çelişki ve abartılarla dolu.

TUĞBA SARICAN YILDIZ’IN REFERANSI OLARAK NURETTİN ACAR

Yeni bir hikâye ile şehre geri dönen Tuğba Sarıcan Yıldız’ın borçlu olduğu parayı ödemek yerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le fotoğraf çektirebiliyor olmasının altında yatan güç odağını herkes merak ederken, bir ismin yaptığı paylaşım Yıldız’ı koruyanın kim olduğunu da ortaya çıkardı. Tuğba Sarıcan Yıldız’ı protokole sokan kişi Erdoğan’ı Kasımpaşa’dan tanıdığı iddia edilen yaklaşık 40 yıldır Medine’de yaşayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözde talimatıyla Kocaeli’ye taşındığını iddia eden Nurettin Acar’dı. Nurettin Acar bu durumu, “Herkes onu Güçlü Kadın Güçlü Türkiye Projesi ile tanır. Onun bir de bilmediğiniz güzel kalbi var. Manevi kızım danışmanım Tuğba Yıldız ile kahve keyfi…” diyerek duyurmuştu. Burada akla gelen ilk soru ise şu, “Nurettin Acar Milli Eğitim Bakanlığı’na 4.8 milyon lira ödemek zorunda olan birisine neden referans olur?” olarak ortada dururken, Nurettin Acar’ın gücünü aldığı kaynak da merak konusu oldu.

TUĞBA SARICAN’IN ASLINDA KİM?

Şimdi gelelim Tuğba Sarıcan Yıldız’ın hikâyesine. Tuğba Sarıcan Yıldız Ankara’da 4 çocuğuyla yaşarken, her ne hikmetse birden “çocuklarımın hava değişimine ihtiyacı var” gerekçesiyle Kocaeli’ye geliyor. Gelmek ama ne gelmek; Kocaeli’de yeni bir hikâye yaratıyor.

HAYALİ DANIŞMANLIKLAR

Bu hikâyeye göre mesela Yıldız, “Devlet Bahçeli’nin ve üst düzey bürokratların danışmanlığını yapmış…” Peki gerçek ne? Milliyetçi Hareket Partisi ile tek bağı Keçiören İlçe Teşkilatı’nda altı ay gibi bir sürede, önemsiz bir görev alması. Bu hikâyeyle önce önemini insanların zihninde artırıyor, sonra da kendisine Bahçeli ve devlet görevlilerinin ‘gizemli’ danışmanı rolünü biçiyor. Yani Sarıcan Yıldız, psikoloji alanında öğrendiği tüm hileleri kendi hayatına yansıtıyor. Üstelik bu bir işe yaramış olmalı ki Kocaeli’de geçirdiği iki yılda 2023 yılı başında Güçlü Kadınlar Derneğini kurdu ve hibe krediler, MESEM-UTP, YEDEP programları üzerinden çok büyük paralar girdisi yaptı.

ALAN DARALIYOR

Tuğba Sarıcan Yıldız için alan daralıyor. Derneğinin yöneticilerinden birisi olan İzmit Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi müdürü ve aynı zamanda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Rümeysa Şen geçtiğimiz günlerde memurluktan ihraç edildi.
İşin başka bir boyutu ise başkanlığını Sedat Köse’nin yaptığı Kocaeli Gelişim ve Kalkınma Derneği ile Güçlü Kadınlar Derneği’nin ilişkisi. İki dernek aynı adreste kurulu ve faaliyet gösteriyor. Her iki isim de buna gerekçe olarak derneğin tutulduğu binanın metrekare yeterliliğini gösteriyor. Resmi müfettiş raporlarına yansıyan bilgilere göre iki derneğin arasında ve Yıldız’la Köse arasında para trafiği tespit ediliyor, bu raporlara yansıyor. (Resmi raporlara haberin sonunda yer vereceğiz)

HAYALİ DEVLET GÖREVİ

Başka bir bilgi ise Tuğba Sarıcan Yıldız’ın MESEM olayı başladığından beri etrafına bir söylenti şekilde yaydığı iddialar. Bu iddialara göre Tuğba Sarıcan Yıldız MESEM soruşturmasında hem bir itirafçı olduğunu hem de devlet tarafından görevlendirildiğini anlatıyor. Ulaştığımız devlet kaynaklar ise bu iddiaları kuvvetli bir şekilde yalanlanıyor. Anlaşılan o ki Yıldız kendisine hayali bir koruma kalkanı oluşturmaya çalışıyor.

BİR REFERANS OLARAK NURETTİN ACAR’IN PORTRESİ

Kocaeli’nin geniş çevreleri Nurettin Acar’ın ismini Tuğba Sarıcan Yıldız’ın paylaştığı sansasyonel fotoğrafla duydu. Hakkında verilen ilk bilgilerden birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan arkadaşı olduğuydu. Ayrıca Nurettin Acar’ın Medine’de 40 yıl yaşayan bir mimar olduğu da bilinenler arasında. Ayrıca Nurettin Acar Başiskele’de bir villa sitesinde Tuğba Sarıcan Yıldız’la bitişik iki ayrı villada oturuyor. Edindiğimiz bilgilere Yıldız’ın bilinçli bir şekilde, kendini koruma altına almak için Nurettin Acar’ın yanından ev tuttuğu, Nurettin Acar’ın anlattığı çevresini kullanarak müfettiş raporlarına göre suçlandığı MESEM UTP yolsuzluğu kendini aklama hedefi olduğu da ortaya dökülmüş oldu.

“ERDOĞAN’LA DOĞRUDAN BAĞIM VAR”

Nurettin Acar’ın Kocaeli’deki etkisini etrafına yaydığı söylentilerle genişlettiği biliniyor. Acar’ın, “Erdoğan’ı ararım, Erdoğan beni dinler ve evet der. Onun altında olanlar ise söylediklerimi emir kabul eder.” diyerek Tuğba Sarıcan Yıldız için de Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Hasan Doğan’a mesaj attığı ve kabul mesajını göstererek, Tuğba Sarıcan Yıldız’ın protokole kabul edilmesi ve Hasan Doğan’ın cevabını “emrim yerine getirildi” diyerek güç gösterisi yaptığı iddia edildi.

“ÜNİVERSİTELERDE DE GÜÇLÜYÜM”

Ayrıca o mesajı gösterirken altta kalan mesajlardan birisinin de bir üniversite rektörüyle ilgili bir belge olduğu da ifade edilenler arasında.

ŞEHİR İKİYE BÖLÜNDÜ

Çok dikkat çeken bir başka kurgu hikaye de var. Nurettin Acar’ın manevi kızı ve danışmanı olarak anlatılan Tuğba Sarıcan Yıldız’ın insanları etkilemek adına, “Kocaeli ikiye ayrıldı. Tahirciler ve Nurettinciler. Cumhurbaşkanı Erdoğan Nurettin Acar’ı özel olarak görevlendirdi” dedikodusunu yayıyor. Tuğba Sarıcan Yıldız’ın iddiasına göre Nurettin Acar ve Tuğba Sarıcan Yıldız gölge bir devlet gibi çalışıyor.

HEDEFTE OLDUKLARINI İNSANLARA ANLATIYORLAR

Ve Tuğba Sarıcan Yıldız’ın hayal dünyasına göre MESEM ve UTP yolsuzluğunda tüm suç bir şekilde Kocaeli Güçlü Kadın Derneği ve Kocaeli Gelişim ve Kalkınma Derneği’ne yıkılmak isteniyor. Biz de soruyoruz… Bu rezalete, bu kepazeliğe kim dur diyecek?