Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akraba evliliği yasaklanacak mı? Akraba evliliği hastalıkları hangileri? Akraba evliliği riskleri

Türkiye’de oldukça yaygın olan akraba evlilikleri mercek altına alındı. Sosyal medyayı hareketlendiren akraba evliliği krizi vatandaşları harekete geçirdi. Son dönemde SMA hastalığının artışa geçmesiyle tartışmalar ayyuka çıktı. Peki, akraba evliliği yasaklanacak mı? İşte yanıtı..

Türkiye'de oldukça yaygın olan

Türkiye’nin özellikle doğusu ile güneydoğu bölümlerinde oldukça fazla görülen akraba evlilikleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Akraba evliliklerinin yol açtığı sağlık sorunlarının artışa geçmesiyle vatandaşlar isyan bayrağını açtı. Bu tür evliliklerin yasaklanması konusunun gündeme gelmesiyle son dönemde artan SMA vakaları mercek altına alındı. Peki, akraba evliliği yasaklanacak mı? Akraba evliliği hastalıkları hangileri? İşte yanıtı..

AKRABA EVLİLİKLERİ YASAKLANACAK MI?

Türk halkında yaygın olan akraba evlilikleri için henüz bir yasak getirilmedi. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran konuda özellikle SMA gibi genetik hastalıklara yol açma riskleri olduğu için tepki gösterildi. 2023 yılında akraba evliliği en çok Şanlıurfa’da yapıldı. Son dönemde artışa geçen genetik hastalık olan SMA ile birlikte akraba evliliklerine yasak getirilmesi isteniyor ancak henüz böyle bir karar yok. Kuzen evliliklerinin devlet yetkilileri tarafından yasaklanacağı sosyal medyada dolaşıyor ancak bu sadece bir iddia.

AKRABA EVLİLİĞİ HASTALIKLARI 

Zeka Geriliği

Orak Hücre Anemisi

Ölü Doğum

Doğumsal Kusurlar

Talasemi

Kistik Fibroz

KAH