Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıllar içerisinde milyonlar hayatını kaybedecek! Bakteri giderek yayılıyor…

Tüm dünyada antibiyotiklerin neden olduğu ve enfeksiyonların bağışıklık kazandığı süper bakterilerin 25 yıl içerisinde dünyada 39 milyondan fazla insanı öldürebileceği öngörüsü sonrasında önlem çağrıları başladı.

Tüm dünyada antibiyotiklerin neden

Dünya genelinde kullanımı giderek artan Türkiye’de de rahatsızlıklar sonrasında kullanılan antibiyotikler hakkında korkunç bir iddia ortaya atıldı. Antibiyotiklere direnç kazandırarak tedavileri zorlaştıran süper bakteriler tehdit oluşturmaya başladı. The Lancet dergisinde yayınlanan makalede 1990-2021 yılları arasında antimikrobiyal direnç olarak bilinen süper bakterilerden bir milyondan fazla insan öldüğü verilerle dayandırdı.

GENÇLERDE AZALDI

Yapılan analizler kapsamında bakterilerin 5 yaş altı çocuk ölmlerinin son 30 yılda 50 kat azaldığı ancak bakteriye yakalanılması halinde zor bir tedavi sürecine girildiğini aktardı.

39 MİLYON İNSAN

70 yaş üstü ölümlerde yüzde 80’den fazla artış görülürken yaşlıları savunmasız bırakan süper bakterler nedneiyle 2050 yılına kadar dünyada 39 milyon insanın öleceği tahmin ediliyor.

GİDEREK ARTTIĞI İDDA EDİLDİ

ABD merkezli Sağlık Ölçümleri Enstitüsü ortak yazaarı Mohsen Naghavi, AFP’ye yaptığı açıklamada,“Bu bulgular, antimikrobiyal direncin onlarca yıldır bir küresel sağlık tehdidi olduğunu ve bu tehdidin giderek arttığını ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

İLAÇLAR KURTARABİLİR

70 yaş üstü kişilerin ölümlerinin yüzde 146 oranında artacağı tahmin edilirken 2050 yılına kadar 92 milyon insanın hayatının antimikrobiyal ilaçlara kurtulabileceği belirtildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Japonya'nın batısında yer alan İşikava
Sıradaki Haber Sel ve toprak kaymasında ölenlerin sayısı 9’a yükseldi