Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derince’ de 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor!

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali’ne hazırlanıyor.

Derince Belediyesi, 21. Taşköprü

Derince Belediyesi, bu yıl 27-28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri ile bölge halkını ve güreş camiasını bir araya getirecek. Üç gün sürecek etkinlikler yağlı pehlivan güreşleri, konserler ve çocuk şenlikleri ile festival havasında geçecek.

FESTİVAL KORTEJ İLE BAŞLAYACAK

Derince Belediyesi ev sahipliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 21.’si düzenleniyor. 27-28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde birbirinden renkli etkinlikler yer alıyor.  Festivalin açılış programı 27 Eylül Cuma günü saat 13.30’da İshakçılar Köy Meydanı’nda başlayacak. Mehteran eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşüyle katılımcılar Er Meydanı’na ulaşacak. Ardından Mevlid-i Şerif okunarak dualar edilecek.

KONSER İLE COŞKU DORUKTA OLACAK

Açılış programının ardından saat 17.00’de İshakçılar Er Meydanı’nda çocuk şenlikleri düzenlenecek. Aileleri ile birlikte etkinliğe katılacak çocuklar için çeşitli eğlenceli aktiviteler organize edilecek. 28 Eylül Cumartesi günü ise Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından Ayşe Dinçer, İshakçılar Er Meydanı’nda sahne alacak. Saat 20.30’da başlayacak olan konserle festivalin ikinci günü coşku ve eğlenceyle tamamlanacak.

GÜREŞ CAMİASI DERİNCE’DE BULUŞUYOR

21.Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin son günü olan 29 Eylül Pazar günü, yağlı pehlivan güreşleri gerçekleşecek. Sabah 10.30’da başlayacak olan güreşlerde, çeşitli kategorilerde pehlivanlar kıyasıya mücadele edecek. Nefesleri kesecek başpehlivanlık güreşleriyle festival sona erecek. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, geleneksel değerleri yaşatacak olan festivalin dolu dolu geçeceğini belirterek tüm vatandaşları etkinliklere davet etti.

FESTIVAL : Derince Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri 27-28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.