Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meclis gergin bitti!

İzmit Meclisinde EYT tazminatı ile ilgili yaşanan anlaşmazlık sonrası mecliste gerginlik yaşandı. Meclis sonrasında da devam eden tartışmalarda meclis üyeleri seslerini yükseltti

İzmit Meclisinde EYT tazminatı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli olan Belediye personelinin tazminatının ödenmesi için arsa satış kararını reddeden AK Partili ve MHP’li Meclis Üyelerinin kararını veto etmişti. Söz konusu madde bugün bir kez daha belediye meclis toplantısında görüşüldü. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca Başkanlığında yapılan meclis toplantısında satış maddesi oy çokluğu ile reddedildi. Maddenin reddedilmesi sonrası meclis başkanı Çetin Sarıca meclisi kapatmak istedi. Duruma tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, kaçıyorsunuz diye karşılık verdi. 

“KAÇIYORSUNUZ”

5 yıldır burada hep birlikte meclis üyeliği yapıyoruz. Bu mecliste sürekli aynı şeyler konuşuyoruz. Burada bir iş bir eser bir hizmet hiç konuşamadık. Ben artık bu muhabbetlerden sıkıldım. Herkes sıkıldı. Faaliyet raporu sunumunda bile şunu yapacağız, bunu yapacağız diye konuşuluyor. Milletin kafasını bulandırıp kimin ne söyleyeceğini bilmeden kapatıyoruz olmuyor. Objektif bir kafayla insanların düşünmesini istiyoruz. Borcunuz 5 yılda 600-700 milyon olmuş ortada hiçbir şey yok. Aynı zamanda da 2-3 ay içinde yer satıyorsunuz. Her şeyi satmaya kafaya koyuyorsunuz. Şunun için satacağız, bunun için satacağız diyorsunuz. Sonuç ne? Belediyenin geldiği durum. Görevini bile yapmayan arkadaş ders veriyor insanlara çıkıp. Gölkay Park’a bakalım her yer karanlık, otlar uzamış. Etrafında oturulmuyor. Belki de yer teslimi yapılmadan lambalar yanmıyor. İnsanların şikayetlerine kulak tıkıyorsunuz burada nasıl siyaset üretiriz derdindesiniz” dedi. 

“NERENİN RANTI KESİLDİYSE ORADAN SES GELİYOR”

Tutuş’un iddialarına yanıt veren CHP’li Ünal Özmural, “Bu size kapak olsun. Yine ilk 10’DAYIZ. Büyükşehir belediyesi altında kalan belediyeler arasında ilk 10’da.Sürekli fotokopi makinası deyip duruyorlar. Denetim raporunda 1 tane madde yok. İhaledeki fark yüzde 15’de kalmış. 10 yıldır tıkır tıkır çektiriyorlardı da ne oldu birden bu işe girdiler. İçinde kağıt bile olmayan fotokopilerin çekimi Büyükşehir’de 72 kuruş. İlk önce kendinize bakacaksınız. Nerenin rantı kesildiyse oradan ses geliyor” şeklinde yanıt verdi.