Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Önce teşekkür etti: Tarih sordu!

İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel Büyükşehir Belediyesine Milli İrade Meydanı Projesinin durumu ile ilgili sorular yöneltmiş Büyükşehir Belediyesi ise bugün yaptığı açıklama ile Yüklenici Firmadan kaynaklanan sorunları gerekçe göstererek Projenin neden aksadığını kamuoyuna anlatmıştı.

İYİ Parti İzmit İlçe

İZMİT’İ İLGİLENDİREN KONULAR VAR

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kamuoyunu aydınlatmış olmasından dolayı teşekkür eden Tamyüksel ise Milli İrade Meydanı Projesinin ne zaman hizmete açılacağını merak ettiklerini belirterek yaptığı açıklamada “Öncelikle Büyükşehir Belediyemizin yetkililerine Projenin neden aksadığı ile ilgili kamuoyuna yaptıkları açıklamadan dolayı teşekkür ediyorum. Sonuç olarak ortada İzmit’i ve İzmitliyi ilgilendiren bir konu var, hali hazırda kentin yönetimi noktasında İktidar ile Muhalafet durumunda ki kurumların karşılıklı nezaket kuralları içerisinde bazı konuları konuşabilmesi gerekir.

MALZEME OLMAYACAĞIZ

Bu vesileyle Büyükşehir yetkililerince sergilenen tutumun kentimizde Siyaset yaptığını iddia eden herkese örnek olmasını, İzmit’i ve İzmitliyi ilgilendiren bu tarz konuların, hiç kimse tarafından kendi Partileri içerisinde yaşanacak olan Kongrede ki makam çekişmeleri adına sulandırılmaması ve kişiselleştirilmemesi gerektiğini, bununla birlikte de; İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı olarak, hiç kimsenin şahsi tanıtımına ve kendini ispatlama çabasına malzeme olmayacağımızı da vurgulamak isterim.

SORUMLULUK YOK ALGISI OLUŞTURMAK İSTENSE DE

Gelelim Milli İrade Meydanı meselesine; yapılan açıklamada Projenin aksaması konusunda tamamern Yüklenici Firma gerekçe gösterilerek Büyükşehir Belediyesinin adeta hiçbir sorumluluğunun olmadığı algısı oluşturulmak istensede, Kamu’nun kaynaklarının doğru kullanılması konusunda birinci derecede sorumluluk sahibi olanın Yüklenici Firma değil, o Projeyi tasarlayan ve ihaleyi o Firma’ya veren Büyükşehir Belediyesinin olduğu tüm halkımız tarafından bilinmektedir.

HİÇ KİMSE UNUTMADI

Ancak; mevcut idarenin devri iktidarında ihale iptalleri ve yüklenici firmaların iş bırakıp gitmeleri adeta bir alışkanlık haline geldiğinden, Milli İrade Meydanı konusunda da aynı durumun yaşanıyor olmasının İzmitliler tarafından normal karşılanması bekleniyor olabilir. Yrüyüş Yolunda yaşananları hala aklımızda, Stadyum Bağlantı yolu ihalesinide, Kandıra Sapağı ve Namazgah Barajı ihalelerinide bu kentte yaşayan hiç kimse unutmadı.

KEPENK KAPATMAKTAN BAŞKA ÇARE BULAMAZ DURUMA GELMİŞTİR

Gelelim Meydan altında Otopark yapılmasına engel teşkil ettiğini önce sürdüğünüz dere meselesine; dünyanın çeşitli yerlerinde denizin ortasına gökdelenlerin dikildiği bir dönemde, hatta ve hatta hem Derince hem de Seka Tüneli örnekleri gözümüzün önünde iken, bu Projenin altına yapılacak Otopark ile Şehir Merkezinin kanayan en önemli yarasına merhem olamayışınıza kılıf aramanızı ise ibretle izliyorum. Vatandaşımız sokak aralarında birbirleri ile yarış halinde Otopark aramak zorunda veya astronomik rakamlarla özel otoparklara araçlarını bırakmak zorunda kaldıklarından, bugün artık alışveriş için Şehir Merkezi yerine AVM’leri tercih etmeye başlamış, Şehir Merkezinde ki esnaflarımız her geçen gün daha da düşen İş Potansiyeli ve önlenemeyen ekonomik kriz dolayısıyla kepenk kapatmaktan başka çare bulamaz duruma gelmiştir.

Şimdi bir kez daha İzmitliler adına soruyorum;

1)Yapımı yılan hikayesine dönen Milli İrade Meydanımız ne zaman hizmete açılacak?
2)Yaşanan aksaklıklar ve Yüklenici Firmanın taahhütlerini yerine getirmemesinden dolayı Kamu’nun uğradığı zarar net olarak nedir?
3)Yüklenici Firma’ya uygulayacağınızı beyan ettiğiniz yaptırımları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşacakmısınız ve bu yaptırımlar Kamu’nun uğradığı zararı tamamen karşılayacak mı?
4)İlgili Firma’nın tekrar Kamu ihalelerine girmesi mümkün olacak mı?” dedi.