Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Bir garip İSTİFA edememe!

Kişinin veya kişilerin herhangi bir görevden isteyerek ayrılmasına istifa etmek diyebiliriz. Fakat onurlu bir istifa sıradan bir istifa eyleminden daha ahlakidir.
Maalesef Türkiye Karate Federasyonu bu son dönemde istifa zincirini tarihinde görmemiştir.
Onurlu bir istifa, kişinin kurumuna ve diğer arkadaşlarına saygı duyarak, dürüstlükle yapılan, kişide bir duruşu, karakteri yansıtan eylem olarak nitelendirilir.
Onurlu bir şekilde istifa eden bu arkadaşlarımızı tebrik etmemek de mümkün değildir.
İlginç bir istifa edememe örneği vereceğim.
Enver Akasoy bilgisi dışında yönetim listesinde yer aldı ve istifasını şimdiden verdi!

SAYIN ENVER AKASOY’UN İSTİFA DİLEKÇESİ AYNEN ŞÖYLE

Türkiye Karate Federasyonu’nun 2021 yılının aralık ayında yapılan olağan genel Kurulu’nda yedek yönetime seçildim. İlerleyen süreçte birtakım istifalarla yönetimde yaprak dökümü yaşandığını üzülerek takip ettim. Hatta bu istifalar internet sitelerinde haber konusu oldu. Basında da takip ettiğim üzere peş peşe gelen istifalar sebebinin Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz’un federasyonu ortak akılla yönetmeyip birlikte ya da çıktığı yönetim kurulundaki arkadaşlarını by-pass ederek ekip ruhundan uzak olarak hareket ettiği yönünde ortaya atılan iddialar itiraf ediyorum.

Ne yazık ki bende haklılık payı oluştu ve gelinen süreçte…
Başlangıçta sayın Uğuz ile beraber olan önceki yönetim kurulu üyeleri, Başkan vekili Timur Özdemir dahil Bekir Köksal, Vedat Yolay, Serpil Barış, Hatun Albayrak Şengüloğlu gibi üst düzey istifalardan boşalan asil yönetim kurulu üyelerinin yerine yedeklerden alınanalar oldu. (Türkiye Karate Federasyonunun 41 maddelik ana statüsünün 13. Maddesinin 1. Fıkrası gereği…)

Federasyon Teşkilatı görev ve yetkileri olarak ikinci bölümdeki yönetim kurulu toplantıları madde 13-(1) aynen şöyle:
(Yönetim kurulu başkan tarafından belirlenen gündemi görüşmek üzere en az iki ayda bir üye tam sayısının yarıdan bir fazlasının katılımıyla toplanır. Üyelerin önereceği konular gündeme eklenir. Asıl üyelerin ölümü veya istifası halinde yedek üyelerden sırası gelenler yönetim kuruluna alınır.)

Nitekim…
İstifa eden kişinin ardından şahsımın asıl yönetim kurulu üyesi olduğumu tesadüfen öğrenmiş bulunmaktayım. Türkiye Karate Federasyonu internet sitesine girdiğimde kurumsal sekmesini tıkladığımda adımın yönetim kurulu üyeleri arasında görünce doğrusu şaşırdım.

Şaşırdım…
Çünkü bu hususta tarafıma hiçbir bilgilendirme yapılmadı.
Üstelik ismimin üzerine tıkladığımda, Cenk Hilmi Kılıç’ın biyografisinin yer alması, şaşkınlığım daha da arttığı gibi, yönetimin ciddiyetini sorgular oldum.
Tüm bu yaşananlar neticesinde yönetimin duyarsız ve ciddiyetten uzak olduğunu görmüş ve anlamış olarak beni ziyadesiyle üzdü.

Asil yönetimde yer aldığımı tesadüfen öğrenmek yerine, federasyondan bir yetkili tarafından haberdar edilmem çok daha etik ve şık karate camiasına yakışır bir davranış olurdu. Bu gayri ciddi yönetim anlayışını kabul etmem mümkün değildir.

Sayın Başkan…
Siz doktora yapmış bir hukukçusunuz. Size davranış dersi vermek gibi bir niyet içerisinde değilim. Böyle niyet içerisinde olmak yakışıkta olmaz.
Zira haddim de değil bu, hem sonra nezaketsizlik etmiş olurum.
Ama; Yola çıkarken listenizde yedek dahi olsa ismi yer alan arkadaşınız asil yönetim kurulu üyeliğine alındığında o kimseyi bilgilendirmek bir nezakettir.

Son olarak yeni duyumlarıma göre Türkiye Karate Federasyonu Yönetiminin iletişim ve haberleşmenin sağlanması için kurduğu Whatsapp gurubu var.
Oraya dahi alınmadım. Hal böyle olunca;
Burada bulunmanın sizlerin başkanlığındaki bir yönetimde yer almanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Özetle, 11 Aralık 2021’de önce yedek sonra istifalarla asil olduğum yönetim kurulu üyeliğinden 19 Eylül 2024 tarihi itibariyle İSTİFA EDİYORUM. İstifamın kabulünü rica ederim.

Enver Akasoy

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER