Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekaert’te işçiler eylemde! “Mülki amirler üzerine düşeni yapsa bunlar böyle davranamazdı”

İzmit Bekaert Fabrikası’nda 20 yıldır çalışan işçi Fatih Kaçan’ın tazminatsız ve gerekçesiz bir şekilde işten atıldı. Eylem başlatan işçilere CHP heyeti ziyarette bulundu.

İzmit Bekaert Fabrikası’nda 20

İzmit Bekaert Fabrikası’nda Üretim İşçisi Fatih Kaçan 20 yıldır çalışıyordu. Ancak 20 Eylül’de Fatih Kaçan gerekçesiz ve tazminatsız şekilde işten atılmasına tepki gösteren Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik, işçilerle fabrika önünde başlattı. Hakkını arayan işçileri korkutmak için Kaçan’ı işten attığını söyleyen Çelik, işçinin haklarını alması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını ifade etti.

CHP HEYETİNDEN ZİYARET

Konuya ilişkin Genel İş ve CHP heyeti ziyarette bulundu. Ziyarete Genel İş Başkanı Vedat Küçük, CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Av. Mehmet Nazım Gençtürk, CHP İzmit Meclis Üyesi Erdem Arcan, CHP İzmit İlçe Emek Komisyonu, CHP Kartepe Gençlik Kolları Başkanı Av. Doğukan Karabaş katıldı. İzmit Gençlik Kolları Başkanı ve yönetiminin katılmaması dikkat çekti.

‘İŞÇİLERE GÖZDAĞI VERMEK İÇİN OPERASYON YAPTILAR’

Eyleme ilişkin konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik, “Bu aslında planlı bir operasyon. Biz ne zamandan beri burada bu fabrikada yaşanan olaylara karşı işçilerimizin hakkını savunmak için grev de yaptık, burada günlerce bekledik. Üyelerimiz, sendikasına da toplu sözleşme haklarına da sahip çıkıyor ve bu mücadeleyi büyütüyor, ilerletiyor. Tabiki işveren de bunu biliyor ve bu mücadeleyi de akamete uğratmak için işçiye bir korku salmak için yapılmış bir operasyondur. Bunu da herkes biliyor, bizim de buna pabuç bırakacak halimiz yok.Oh sen iyi yapmışsın diyecek halimiz de yok Arkadaşımız burada 20 yıldır çalışıyor. Utanmaları yok, işçilerin emeği de hakları da bunların umurunda değil” diyerek tepki gösterdi.

‘BELÇİKALI SERMAYEDAR KENTLE DALGA GEÇİYOR’

Mülki amirler bunlara, “Yeter artık ya biz her sene sizinle mi uğraşacağız? dese Vali bunlara, “Yeter artık her yıl her yıl sizinle mi uğraşacağım, yap işini ver işçinin hakkını” dese bunlar böyle yapabilir mi? Bu artık Kocaeli’ye mal olmuş bir mesele. Belçikalı sermayedar koskoca bir kentle dalga geçiyor. Mülki amirler üzerine düşeni yapsa bunlar böyle davranamazdı” dedi.

ONURU VE EMEĞİ İÇİN MÜCADELE EDENLER ASLA YENİLMEZLER

İşten atılmaya ilişkin konuşan CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Av. Mehmet Nazım Gençtürk “ CHP olarak her zaman emeğin ve emekçinin yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Şunu bilsinler ki onuru ve emeği için mücadele edenler asla yenilmezler. Bekaert işçisinin bu haklı mücadelesini kazanacaklar. Gece yarısı çıkarılan resmi gazete kararlarına boyun eğmeyen bu işçiler sermayeye boyun eğmeyecektir.” şeklinde konuştu.