Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İtfaiye Haftası dolayısıyla konvoy düzenlendi… İtfaiye Haftası nedir? Neden kutlanır?

Havza’da, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun yıl dönümü ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla konvoy gerçekleştirildi. İtfaiye Haftası nedir? Neden kutlanır?

Havza’da, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun

Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Grup Amirliği tarafından İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü ve İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla şehir merkezinde konvoy düzenledi.

BÜTÜN HAFTA DEVAM ETTİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Havza Bölge İtfaiye Grup Amiri Murat Yılmaz, hafta boyu farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini belirterek, “İtfaiye teşkilatımızı en güzel şekilde yansıtmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tüm itfaiyecilerin haftasını kutlar, görevi başında şehit olan itfaiyecilerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Görevi başında olan ve başka bir canı kendi canından önde tutarak 7 gün 24 saat görevinin başında olan tüm meslektaşlarıma kolaylık ve başarılar diliyorum.” dedi.

NEDEN KUTLANIR

Türkiye’de her yıl 25 Eylül ila 1 Ekim tarihleri arasındaki haftanın İtfaiyecilik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta boyunca yayın organları ve sosyal medya ile halka özellikle yangının zararları hakkında bilgi veriliyor. Öğrencilerin çıkması muhtemel bir yangında yapmaları gereken şeyler anlatılır. Bunun yanı sıra, yangından korunma yolları ve yangına karşı alınması gereken önlemler hakkında da bilgi verilir.

İTFAİYE TARİHİ

Ülkemizde itfaiye teşkilatının geçmişi asırlara dayanmaktadır. 25 Ekim 1714 tarihinde Türkiye’de ilk kez yangın söndürme örgütü kurulmuştur. Bu örgütün ilk adının Dergah-ı Ali Tulumbacı Ocağı olduğunu söyleyebiliriz. Cumhuriyetin ilan edilmesiyle beraber yangın söndürme işine profesyonel bir yaklaşım getirilmiştir. 25 Eylül 1923 tarihinde yangın söndürme görevinin belediye hizmeti olarak görülmesine karar verilmiştir. Türkiye; çok eski yıllardan bu yana büyük yangınlar ile karşı karşıya kalmıştır. Bu yüzden, ülkemizde İtfaiyecilik Haftası’na gereken önem verilir. İtfaiyecilik Haftası boyunca yangının zararları anlatılır. Bunun yanı sıra, herhangi bir yangın durumunda halkın ne yapması gerektiğine dair bilgi verilir

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana
Sıradaki Haber Diyarbakır’daki deprem davasında çok kritik karar!