Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonları ilgilendiriyor resmi Gazete’de karar yayımlandı: BA-BS verilmeyecek.

Resmi Gazete’de milyonları ilgilendiren bir karar yayımlandı. Eylül ayı itibariyle Vergi mükelleflerinin vermesi gereken BA-BS bildirimleri verilmeyecek.

Resmi Gazete'de milyonları ilgilendiren

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, elektronik belge uygulamalarının yaygınlaşması, elektronik ortamda düzenlenen belgelere erişimin kolaylaşması ve kamu kurumları arasındaki bilgi paylaşımının etkinleşmesine bağlı olarak vergi mükelleflerinin uyum maliyetlerinin azaltılması mükellef ve meslek mensupları tarafından verilmesi gereken bildirimlerin azaltılması amacıyla, Eylül 2024 dönemi bildirimlerinden başlamak üzere Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin verilmesi uygulaması sonlandırıldı.

BA / BS FORMLARI NEDİR? NE İŞE YARAR?

BA formu, ‘Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu’ ve BS formu, ‘Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu’ anlamına geliyor. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) uyarınca bilanço esasına göre defter tutan kişi ya da kurumların KDV hariç 5.000 TL ve üzerinde olan mal ve hizmet alımlarını BA, BS formlarıyla vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünyaca ünlü Somer, Danilo ve
Sıradaki Haber Masterchef 2. ve 3. Eleme Adayları: Masterchef takım oyunu kim kazandı? 24 Eylül Masterchef eleme potasına kim gitti?