Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lübnan’da İsrail bombardımanı “500 bin yerinden edildi”. Meloni: “Bu kadar trajedi yeter”

BM toplantısında başbakan, İsrail’in kendini savunma hakkına “uluslararası hukuka saygı çerçevesinde” verdiği desteği yineledi. Beyrut yakınındaki yerler etkilendi

Bu haberin fotoğrafı yok

Roma, 25 Eylül 2024 – Lübnan’ın iki yıl boyunca İsrail güçleri tarafından kitlesel olarak bombalandığı ve ardından Hizbullah baskınlarının saldırısına uğradığı Orta Doğu’da durum ısınmaya devam ediyor . Bu sabah, tarihte ilk kez İran yanlısı örgüt tarafından fırlatılan bir füze Tel Aviv üzerinden uçtu ve Yahudi Devleti’nin hava savunma sistemi tarafından  durduruldu.

RAPORA GÖRE

İsrail ordusu gece ve sabahın erken saatlerinde Lübnan’ın güneyinde bulunan Jiyeh, Saadiyat ve Baalbek bölgesini  vurdu. Başkent Beyrut’un yakınındaki bazı yerlere de baskınlar yapılıyor. Lübnan Dışişleri Bakanlığı Abdullah Bou Habib’in BM Genel Kurulu’na sunduğu rapora göre,  yıkıldıkları veya korku nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yerinden edilmiş kişilerin sayısı yarım milyon civarında olabilir.

TRAJEDİLERE ARTIK TANIK OLAMAYIZ

Başbakan Giorgia Meloni de aynı vesileyle şunları söyledi : “ Lübnan’ın güneyi ve doğusunda son günlerde yaşananlara benzer trajedilere artık tanık olamayız ” dedi: İsrail Devleti’nin kendisini dış saldırılara karşı savunma hakkını teyit ediyoruz. Geçen 7 Ekim’deki korkunç olay gibi ama aynı zamanda uluslararası hukuka saygı gösterilmesini istiyoruz .” Daha sonra İtalyan hükümetinin Filistin devletine verdiği desteği yineledi , ancak bu devletin “diyalogdan ilham alan bir liderlikle” gerçekleştiğini söyledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsviçre'nin Cenevre kentinde, İsrail'in Gazze
Sıradaki Haber İsrail protestoları tüm dünyada devam ediyor! İsviçre’de ‘utanç’ sloganları