Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik İş’in ev sahipliğindeki Küresel Sanayi İşçileri Sendikası toplantısı başladı!

Lastik İş Sendikası ev sahipliğinde Küresel Sanayi İşçileri Sendikası (IndustriALL Global) tarafından düzenlenen Uluslararası Lastik Konferansı, Başiskele’de hizmet veren TRYP by Wyndam’da başladı.

Lastik İş Sendikası ev

Toplantı DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Lastik İş Sendikası Başkanı Alaaddin Sarı şu sözlerle açıldı, “Sevgili kardeşlerim bizler dünyanın dört bir yanından lastik üreten fabrikalardan biriyiz. Fabrikalarda ve iş yerlerinde yaşanan sorunları değerlendirip çözüm yolu bulacağız” dedi. Motorlu taşıtlar için vazgeçilmez bir ürün üretiyoruz diyen Sarı, “Dünya çapında büyük bir aileyiz bu bağlamda her zaman birimizin derdi hepimizin derdi diye düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu. Bugün lastik işçileri olarak birlik ve dayanışma içerisinde olan günlerden geçiyoruz diyen Sarı, “Lastik işçileri için değil dayanışma içinde olan tüm işçiler için geçerli. Tüm işçiler olarak sorunlarla karşı karşıyayız” dedi.

İŞSİZLİK SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

Covid-19’dan dolayı işsizliğin sorun olarak bugüne kadar geldiğini vurgulayan Sarı, “Onlarca yıldır çözülemeyen sorun olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor” dedi. Sözlerini şöyle sürdüren Sarı, “Geçici işçilik çalışanların işçilerin işleri kalıcı olmadığı işçilik var Kapitalizm karını en yüksek seviyeye çıkartmak için işçileri daha ucuza çalıştırmayı hedefliyor. Dünya çağında güvencesizliği ortadan kaldırmak için bunu ortadan kaldırmalıyız” dedi.

SARI: SINIRLARI KALDIRMAK İSTİYORUZ

“Sendika hak ve özgürlükler konusunda sınırların kaldırılmasını istiyoruz. Toplu sözleşme hakkı talep ediyoruz. Bir an önce bunlar eylemlerimizi ve mücadelelerimizi sürdürmek olarak değerlendiriyoruz. Sendika otelimizde sizleri ağırlamaktan gurur duyuyorum. Birlik ve dayanışma güçlenme konusunda tüm arkadaşlarımın her şeyi yapacağına inanıyorum” diyerek konuşmalarına son verdi.