Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yusuf Tekin: İmam hatipleri açmaya devam edeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “İddia ettikleri gibi Türkiye’nin her yerinde imam hatip okulları yok. Biz, toplumsal talebi dikkate alarak imam hatip okulu açıyoruz. Talep devam ettiği sürece bu okulları açmaya devam edeceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin,

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Kısa vadede attığımız adımlar, uzun vadede çocuklarımızın nitelikli bir eğitim alması ve gençlerimizin uluslararası düzeyde rekabet edebilmesi için önemlidir” ifadelerini kullandı. Sakarya’da bir dizi etkinliğe katılan Tekin, önce Uzunçarşı esnafını ziyaret etti, ardından Adapazarı Ticaret Müzesi’ni gezdi. Açılış için gittiği Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, ellerinde Türk bayraklarıyla karşılanan Bakan, yarışmalarda başarı gösteren öğrencilerin projelerini inceledi ve Teknofest’te ödül kazanan öğrencilere imza attı. Açılış etkinliğinde Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik dinletisi ve hafızlık proje okulu öğrencisi Raşit Çetin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi.

EĞİTİM ALANINDA İYİLEŞMELER SAĞLADIK

Tekin, konuşmasında Bakanlık olarak eğitimle ilgili belirli dönemlerde istatistikler hazırladıklarını ve özellikle 2002 öncesi ve sonrası eğitim verilerini karşılaştırma çabası içinde olduklarını belirtti. Son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime yaptığı yatırımların önemli olduğunu vurgulayan Tekin, “Şu anda Sakarya da dahil birçok ilde eğitim altyapısı, 20 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak bir seviyeye ulaştı. Türkiye’nin eğitim altyapısı, uluslararası standartlarla eşleşir durumda” dedi. Ayrıca, derslik başına düşen öğrenci sayısı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da büyük iyileşmeler sağlandığını dile getirdi.

SINIF GEÇİŞ KOŞULLARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRDİK

Tekin, eğitimde yaşanan teknolojik gelişmelere de değinerek, okullarda internet erişimi sağlandığını ve sınıflarda etkileşimli tahtalar kullanılarak eğitim süreçlerinin zenginleştirildiğini kaydetti. Kısa vadede atılan adımların ardından eğitimin içeriğine odaklanılması gerektiğini belirten Tekin, “Öğrencilerin sınıf geçiş koşullarını yeniden gözden geçirdik. Artık Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı derslerinden geçmek için belirli bir not almak gerekiyor” şeklinde konuştu. Bu değişikliklerin bazı öğrenciler için hoş karşılanmayabileceğini ancak uzun vadede daha iyi bir eğitim için gerekli olduğunu vurguladı.

‘’KENDİ DİLİNİ KULLANAMAYAN YABANCI DİLİ ÖĞRENEMEZ’

Tekin, ana dil becerilerinin geliştirilmesinin önemine değinerek, “Kendi dilini yeterince kullanamayan bir öğrenciden yabancı dilde başarılı olmasını beklemek tutarlı bir yaklaşım değil” dedi. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl eğitimde gerekli tedbirlerin alındığını ve bu çalışmaların öğrencilerin başarılı olmasına katkı sağlayacağını belirtti.