Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çağlayan Ateş istifa etti! “6’lı masanın sac ayağı olmaktan öteye geçemedi”

DEVA Partisi kurucu İl Yöneticilerinden Çağlayan Ateş partisine yönelik eleştirilerde bulunarak parti üyeliğinden istifa etti. Ateş, DEVA Partisinin altılı masanın sac ayağı olmaktan öteye geçemediğini ifade etti

DEVA Partisi kurucu İl

Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kocaeli Kurucu il yöneticilerinden ekonomist Çağlayan Ateş, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için il yönetimden istifa eden Ateş, parti üyeliğini sonlandırdı. Ateş istifa gerekçesi olarak ise parti politikalarını ve genel seçimlerde Kocaeli’nin yok sayılmasını gösterdi. Eski partisine yönelik de eleştirilerde bulunan Ateş, DEVA Partisinin altılı masanın sac ayağı olmaktan öteye geçemediğini ifade etti. 

 

“ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET ETTİM”

İstifasını kamuoyuna duyuran Ateş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “DEVA Partisi üyeliğinden ayrılıyorum. İl kurucusu olarak başladığım ve 3 sene boyunca Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanlığı’nı yürüttüğüm, görev aldığım partime teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca ortak görev yaptığım, omuz omuza çalıştığım, birbirinden kıymetli tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Önce gönüllüsü sonra ise Kocaeli Kurucu Üyesi ve 3 sene boyunca Kocaeli Ekonomi Finans Politikaları Başkanı olarak görev yapan yeni bir siyaset yüzünüzdüm. Bilmediğim bir alanda ülkeme hizmet idealleri amacı ile siyasete girdim. Bu dönem boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim.  Milletvekili aday adaylık seçimlerinde Ankara’ya gelerek mülakatlarımıza katıldım.

 

“YARISI AK PARTİ TABANINDAN”

Kocaeli milletvekili aday adayı tanıtımları ilimizde yapıldı. 3 sene boyunca kendi adımızı ve logomuz ile seçime gireceğiz açıklamalarının ardından seçime birkaç gün kala ‘Ortak liste ile seçime gireceğiz’ açıklaması beni derinden yaraladı. Ayrıca mecliste 600 milletvekilinden 340’ı yeni olmasına rağmen DEVA Partisi’nden milletvekili seçilen 15 milletvekilinin yarısının eski AK Parti tabanından olması ise beni çok daha başka düşündürdü. DEVA Partisi’ne ‘Ülkenin ihtiyaç duyduğu lider işte budur’ şeklinde düşünerek girmiştim. Ancak geldiğimiz noktada 6’lı masanın bir yan sac ayağı olmaktan öteye geçemedik. Benim için çıkarılan 15 milletvekili değil de DEVA Partisi’nin kendi adı ve logosu ile seçime girerek belki 3 belki 5 milletvekili çıkarması önemliydi. Bizler bunun için çalıştık. Mavi damlayı bir nehire dönüştürmek, sonrasında ise bir göle çevirmek için uğraş verdik.

 

“KOCAELİ’Yİ YOK SAYDINIZ”

Siz bunu unuttunuz. Daha önemlisi sanayi şehri Kocaeli ilini tamamen yok saydınız. An itibari ile siyaset dışıyım. Siyasetin bana kazandırdığı en güzel şey aslında “Siyasetin Ne olduğunu öğrenmem” olmuştur. Milletvekili aday adayı olmam sebebi ile partideki görevimden zaten istifa etmiştim. Bugün itibari ile DEVA Partisi üyeliğimden de ayrılıyorum. Son söz: Konu milletvekili aday adayı olmak değil, yürütülen politikalar nedeniyle partiye katıldığım dönemdeki parti bünyesinde gerçekleştirmeyi arzuladığım ideallerim ve aidiyet anlayışım ile an itibari ile ideallerim ve aidiyet anlayışımın tamamen değişmesidir. Elbet gidenlerin yerini yenileri bulunur. Ama 3 yıl önce ve ilk kurulurken yakalanan sevk, ask, idealizm, duygu seli, birliktelik ve en önemlisi de azim ve istek yakalanır mı? İşte onu bilemiyorum.”