Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ahmet Akçaalan

Yarın Eylem Var!

Seslerini duyurmak istiyorlar,

Dertlerini anlatmak istiyorlar,

Gerekçelerini sıralayacaklar,

Topraklarını, çevrelerini ve geleceklerini korumaya çalışıyorlar.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tarafından Kandıra’ya yapılacak çöp tesisine karşı bölge vatandaşları yarın saat 17:30’da Sarıhocalar-Pirceler sapağında basın açıklaması düzenleyecekler.

*

Diğer taraftan ise çöp tesisi yapılması planlanan alanı Kocaeli Akademik Odalar Birliği, yerinde inceledi.

İnceledikten sonra bir açıklama yaptılar.

O açıklamayı olduğu gibi sizlere sunuyorum;

Yarın Eylem Var!

AKÇEKESE İLE İLGİLİ TEKNİK İNCELEMEDE BULUNULMADI

Kocaeli Akademik Odalar Birliği daha önce 30.01.2020 tarihinde yayınlamış olduğu raporda belirttiği gibi Kocaeli Büyük Şehir Belediyesinin incelenmek üzere alternatif göstermiş olduğu 16 adet yerden 2 adet yeri önermiş fakat Akçekese ile ilgili teknik ve bilimsel bir incelemede bulunmamıştır. Raporda açık bir şekilde belirtilmiştir.

BÖLGEYİ YERİNDE İNCELEMEK İSTEDİK

Son günlerde kentimizde gündeme gelen Akçekeseye yapılması planlanan çöp tesisi için teknik bir inceleme yapılmamış olup sadece konusunda uzman Akademik Odalara Bağlı oda başkanları, akademisyenler ve teknik uzman kişiler ile bölgenin çevresel faktörler anlamda görsel ve gözlemsel inceleme yapmak üzere bölgeye proje alanını ve etki alanını görmek üzere gelindi.

SAĞLIK AÇISINDAN SORUN YARATACAĞI ÖNGÖRÜLMEKTEDİR!

Proje alanının bölgede yer altı su kaynaklarını besleyen bölgede olması ormanlık alanı içerisinde barındırması yakın bölgedeki köyleri etki altına alması ve dolayısıyla bölge halkının olumsuz etkilenmesi, halk sağlığı açısından sonraki süreçlerde ciddi sorunlar yaratması, tarım alanlarının olumsuz etkilenmesi ve proje alanına yakın gıda ihtisas OSB nin olumsuz etkileri olması, kandıra cezaevine yakın olmasınında sağlık açısından sorun yaratabileceği ön görülmektedir.

HAKİM RÜZGAR YÖNÜ İLE TÜM KOCAELİ’Yİ ETKİLEYECEK!

Ayrıca hakim rüzgar etkisi ile yakın bölgedeki ilçeler ve dolayısıyla tüm Kocaeli’yi etkileyecek tahribata neden olacağı ön görülmektedir. Özellikle çevresel etki ile ilgili konusunda uzman çevre, ziraat, orman, su ve yer bilimleri ile ilgili mühendisler, halk sağlığı konusunda üniversiteden doktor, hukuki süreçleri değerlendirmek üzere Kocaeli barosundan avukatların, mimarların ve teknik kısım ile ilgili farklı mühendislik disiplinlerinden mühendislerin gözlem yapmak üzere katılım sağlamıştır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER