Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tayvan’da savaş gemisi krizi! Araları gerildi

. Japonya Öz Savunma Deniz Kuvvetlerine ait bir savaş gemisinin, Avustralya ve Yeni Zelanda savaş gemileriyle birlikte Tayvan Boğazı’ndan geçtiği aktarıldı.

. Japonya Öz Savunma

4o Kyodo ajansının bildirdiğine göre, Takanami sınıfına ait “JS Sazanami” destroyeri, diğer gemilerle birlikte Doğu Çin Denizi’nden güneye ilerleyerek, Çin ana kıtası ile Tayvan Adası arasındaki su yolundan geçti.

HAVA VE KARA SAHASI GERİLİMİ

Japonya’ya ait bir savaş gemisi, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez Tayvan Boğazı’nda seyir yaptı. Bu durumun, Tayvan’ı kendi toprağı ve Tayvan Boğazı’nı iç suları olarak kabul eden Çin’in tepkisini çekmesi bekleniyor. Çin Komünist Partisi’nin resmi yayın organı olan Global Times gazetesinde yer alan habere göre, “Çin ordusu, gemilerin geçişini yakından takip etti.” Üç geminin ortak askeri tatbikat amacıyla Güney Çin Denizi’ne doğru ilerlediği düşünülüyor. Japonya’nın bu bölgeden geçişi, iki ülke arasında hava sahası ve kara suları ihlalleri nedeniyle yaşanan gerilimlerin sürdüğü bir döneme denk geliyor.

ÇİN’E PROTESTO

Japonya, 26 Ağustos’ta Çin’e ait “Y-9” tipi askeri uçağın Doğu Çin Denizi’ndeki Danjo Adaları yakınlarında Japon hava sahasına girdiğini duyurmuştu. Ayrıca, 1 Eylül’de Çin’e ait bir araştırma gemisinin Japonya’nın güneyindeki Tokara Boğazı’nda bulunan Kuçinoerabu Adası civarındaki Japon kara sularına girdiği tespit edilmişti. Tokyo yönetimi her iki olayı da diplomatik yollarla Çin’e protesto etmişti. Çin’in Liaoning uçak gemisi, 18 Eylül’de güdümlü füze taşıyan iki destroyerle birlikte Tayvan’ın doğusunda bulunan Yonaguni ve Iriomote adalarının arasından geçerken Japonya’nın 24 deniz mili mesafedeki “bitişik bölgesi” olan sulardan geçmişti. Çin’e ait bir uçak gemisi ilk kez Japonya’nın bitişik bölgesindeki sularda seyre çıkmıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD'nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi
Sıradaki Haber Trump’tan İran’a tehdit: Ülkeniz yerle bir olur