Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Otomotiv sektörü pandemi öncesine dönüyor

Pandemide sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntı sonrası fiyatlar oldukça yükselmişti. Müjdeli haber İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel’den geldi. al satçıların piyasadan çekileceğini ve pandemi öncesi fiyatlarına geri dönüleceğini belirtti

Pandemide sıfır araç tedariğinde

Pandemiyle sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntılar ve döviz kurundaki hareketlilikle artan fiyatlar ikinci el otomobile olan ilgi her geçen gün artıyor. Artan taleple birlikte fahiş fiyat artışlarının yaşandığı ikinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Yatırım aracı haline gelen araç satışıyla ilgili gelen düzenlemeleri değerlendiren İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, tedbirlerle sıfır araçların gerçek değerlerine ulaşacağını ve al satçıların piyasadan çekileceğini söyledi.

“BU ALINAN KARAR PİYASAYI RAHATLATACAK”

İkinci el araç satışıyla ilgili getirilen yeni düzenlemeler satıcıları memnun etti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, “Yeni uygulamayla birlikte sıfır aracın üzerinde, ikinci el otomobil fiyatı ilanı girilemeyecek” diye konuştu. Getirilen düzenlemeden satıcıların memnun olduğunu belirten Ertemel, “Bu alınan kararlar piyasayı rahatlatacak” dedi.

“OTOMOBİL İHTİYAÇ DEĞİL YATIRIM MADDESİ OLDU”

İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel yaptığı açıklamada “En önemli problem otomobilin son 2 seneden beri bir ihtiyaç maddesi gibi değil, yatırım aracı olarak kullanılması. Burada önemli olan konu şu. Her spekülatif şekilde aracın internette istenilen rakamlara yazılabilme kolaylığı. Bakanlığımızın getirdiği bu yeni uygulamayla birlikte sıfır aracın üzerinde, ikinci el otomobil fiyatı ilanı girilemeyecek. Bu neyi doğuracak, bu tarz araçtan rant elde etmek için alım yapan kişilerin araçları üzerine ciddi bir şekilde fark koyup satmalarını engelleyecek. Bakanlığımız ciddi bir şekilde bunların üzerine giderse otomotiv sektörü pandemi öncesine dönecek diye bekliyoruz. Bu alınan kararlar piyasayı rahatlatacak” ifadelerini kullandı.