Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aykut Sunar: Keyfi kira zamlarıyla baş etmek imkansız!

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Federasyonu Başkan Yardımcısı Aykut Sunar, kantin işletmecilerinin sıkıntılarına değindi.

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte kantin işletmecilerinin sorunları ve istekleriyle ilgili açıklama yapan Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Federasyonu Başkan Yardımcısı Aykut Sunar, “5 yılı dolduran kantin işletmecilerine muammen bedel komisyonun belirlediği astronomik fiyat artışları neye göre belirleniyor?” dedi.

EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ

2024- 2025 Eğitim Öğretim yılının başlaması İle birlikte kantin işletmecilerinin sorunlarında beraberinde başladı. Okul aile birliği yönetmeliğinin değişmesi İle birlikte yönetmelikte yazan kiralar 5 yılda bir güncellenir maddesi eklenmesi art niyetli bazı bürokratların ekmeğine yağ sürdü. Yapılan kira güncellemeleri inanilmaz rakamlara ulaştı.

FİYATLAR NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

5 Yılı dolduran kantin işletmecilerine muammen bedel komisyonun belirlediği yüzde 500- 700 -1000 gibi astronomik fiyat artışları neye göre belirleniyor. Dolara, altına, enflasyona ya da kafalarına göre mi? Bundan dolayı kantin işletmecisi meslektaşlarımız fahiş fiyat karşısında işlerini bırakmak zorunda kalıyor.

TEK KELİME İLE İNSAFSIZLIK

Muhatap bürokratlara bu astronomik fiyat artışlarini hangi temele nedenlere dayanarak yaptıklarını sorduğumuzda devletimizi düşünüyoruz diyerek Şark Kurnazlığı yapıyorlar. Fahiş Fiyat artışlarının yapılmadığında kabul edilmezse ihaleye çıkarırız tehditi ile meslektaşlarımızı ekmeğinden etmek tek kelime ile insafsızlık.

ÇARESİZ KALDIK

Öğrencilerin geçim kapısı olmadığını vurgulayan Sunar, Her yıl belirtilenen oda fiyatlarına göre hizmet ediyoruz. Bakallar odasının belirlediği fiyat beklentimizin altında kalmasına rağmen o fiyatlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bizlerde enerji giderleri, ürün fiyatlarının artması, çalışan maliyetlerinin artması ile mücadele ederken bir de bu insafsızlıktan sonra çaresiz kaldık.

ÖĞRENCİYİ PARA KAYNAĞI GÖRMEMELİ

Eskiden her teneffüs kantin dolu olurken son 4 yılda ekonomik sebeplerden dolayı öğrenci çoğu zaman alışveriş bile yapamıyor. Öğrenci mağdur olduğunda bizde mağdur oluyoruz. Milli eğitim bu konuda öğrenciyi para kaynağı olarak görmemeli. Bu konuda bir an önce yardım bekliyoruz. Sayın Ömer Akmeşen sorunlarımıza bir an önce el atsın.

ELLERİNİZİ ÇEKİN

Zaten zamlar belimizi bükerken birde fahiş keyfi kira zamları ile mücadele etmek imkansız. Biz öğrencilere kaliteli hizmet vermek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Amacımız devletimizi kötülemek değil. Artık çekin ellerinizi tek derdi evine ekmek götürmek isteyen kantin işletmeci meslektaşlarımızdan.