Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin turizmi için önemli çalıştay!

Kartepe Turizm Derneği tarafından düzenlenen ‘Kocaeli Turizmine Sivil Yaklaşımlar Çalıştayı’ bugün başladı. 2 gün sürecek olan çalıştayın onur konuğu Başaran Ulusoy oldu.

Kartepe Turizm Derneği tarafından

Kartepe Turizm Derneği tarafından düzenlenen ‘Kocaeli Turizmine Sivil Yaklaşımlar Çalıştayı’ bugün Kartepe Park Otel’de başladı. Yarın sona erecek çalıştayda sektörün önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve yerel yöneticiler bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak. Çalıştayın onur konuğu ise Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Kurucu Başkanı Başaran Ulusoy oldu. Programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Kocaeli İl kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Turizmci Haluk Ulusoy, Galatasaray eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Bilen, akademisyenler ve birçok sektör temsilcisi katıldı.

BAŞARAN ULUSOY SAĞLIK TURİZMİNİ ANLATTI
Çalıştayda ilk olarak TÜRSAB Kurucu Başkanı Başaran Ulusoy konuştu. Ulusoy konuşmasında, gastronomi ve sağlık turizminin önemini vurguladı. Ulusoy ‘‘İlk stajımı 1968-1969 yıllarında İzmit’te yaptım. Bu yüzden burası ile bir gönül bağım var. Ağır bir hastalık geçirmeme rağmen burada bulunmak istedim. Ege ve Marmara Denizi sağlık turizminin yapılabileceği en iyi yerlerden. Sağlık turizmi çok önemli. Dostluğunuzu ve birliğinizi bozmayın. Bizler de üzerimize düşenleri yapacağız. Denizinize ve yeşilinize sahip çıkın” dedi.

ABİŞ: 24 STRATEJİK PLAN
Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe ise yaptığı konuşmada, “Bu çalıştaydan çıkacak olan kararlar ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun” sözlerine yer verdi. Öçbe’nin ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, “Kocaeli yarımadası olarak, stratejik bir konumdayız ve birçok bölgeye ev sahipliği yapıyoruz. Kocaeli sanayi şehri olarak biliniyor. Sanayi bölgesi olması dışında doğanın yeşilliğinin, körfeze ve Karadeniz’e kıyısı olan bir kenttiz. Bu kente markalaşmanın bilinciyle turizmi 24 stratejik planla ön plana çıkartacağız” dedi.

VALİ AKTAŞ: HAYRETE DÜŞTÜK
Kocaeli’nin turizm potansiyelini öne çıkarmak için yapılan çalıştayın önemli sonuçlar ortaya koyacağını belirten Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ise, “Kocaeli turizm potansiyeli yüksek gelişmeye açık bir ilimiz. Ben bu şehirde yeniyim. Göremediğimiz, yaşamadığımız bir yer olduğu için bu potansiyel görünce bizi hayrete düşürdü. Biz Kocaeli turizm için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kocaeli dünyada gelişen turizm pastasından, kendisine düşen payı alacaktır” dedi.

HALUK ULUSOY RAKAM PAYLAŞTI
Dünya turizm gününü kutlayarak konuşmalarına başlayan turizmci Haluk Ulusoy, rakamlarla konuştu. Ulusoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ben bu çalıştayı çok önemsiyorum. Şehrimizin turizmine katkısı olması için farkındalık yaratmak gerekiyor. Kocaeli’nin otellerinin senelik doluluk oranı yüzde 36. Bu bir otelci için zarardır. İlk olarak 5 yıl içerisinde bu rakamı en az yüzde 20 arttırmamız gerekiyor. Amacımız Kocaeli’ye uzun vadeli turist getirmek olmalı. Büyükşehir bir plan hazırladı ama bize sorulmadı. Bu planın eksikleri var tekrar gözden geçirilmeli.

“BÜYÜKŞEHİR DOĞAL ÇİM STADLAR YAPMALI”
Büyükşehirin şehrimizin turizm değerlerini tanıtmak için daha çok reklam çalışması yapması gerekiyor. Spor, kongre, bireysel ve sağlık turizm konularında ciddi adımlar atılmalı. Bu adımların atılması ise şehirdeki hareket artacak tüm kesim bu hareketten fayda sağlayacaktır. Spor turizmini arttırmak için Büyükşehir Belediyesi doğal çim stadlar yapmalı. Dünyanın her yerinden spor kulüplerini buraya çekmeliyiz. ABD’deki profesyonel bir basketbol takımı İstanbul’a kamp yapmaya geliyor. Düşünün. Afyon ve Kayseri’de belediyeler bu adımları attı.

“BÜYÜKŞEHİRE İŞ DÜŞÜYOR”
Deniz sporları için çok uygun bir şehiriz. Uluslararası yapılan spor fuarların görkemli bir şekilde katılmalıyız. Dikkatleri üzerimize çekmemiz gerekiyor. Burada Büyükşehir’e çok iş düşüyor. Bursa İstanbul gibi şehirler bu fuarlara çok görkemli katılıyor. İzmit’te yemekli teknelere de ruhsat kolaylığı sağlanmalı. Şehrimizde sağlık turizmi çok düşük. Tanıtım arttırılarak hastaneleri sağlık turizmine hazır hale getirmeliyiz.

“TURİZM GELİŞİRSE İŞSİZLİK SORUNU DA ÇÖZÜLÜR”
Turizm gelirlerini arttırmak için Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi bölüm hocaları; yatırımcılar, patronlar turizm işi yapan kişilerle programlar hazırlamalı ve eğitimler verilmelidir. Bilim ve tecrübeden yararlanılması lazım. ‘Özel sektör önden gider devlet arkadan gelir’ diye bir söz vardır. Çünkü devlet denetleyicidir. Ancak artık devletin önden giderek, turizmcilere tam destek vermesi lazım. İnsansız turizm olmaz, turizm gelişirse işssizlik sorunu da çözülür.”

Kocaeli Turizm çalıştayı beni şaşırttı