Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsmail Küçükkaya açıkladı: Cumhurbaşkanlığı hamlesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında istenen siyasi yasak gündemde yer alıyor. İsmail Küçükkaya, konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)

Halk TV’de İsmail Küçükkaya, CHP’nin hukukçu kurmaylarının hakkındaki siyasi yasak nedeniyle yaptığı toplantıya katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun neler konuştuğunu açıkladı.

Küçükkaya açıklamasında şunları dile getirdi:

“En az iki ayrı ciddi kaynağımdan duydum. Şimdi bir kere önce şunu söyleyeyim peşin peşin. İmamoğlu’na veya başka herhangi bir siyasiye böylesine bir dava üzerinden siyasi yasak getirilmesini asla ve kata uygu bulmam, doğru bulmam. Demokratik ve hukuk sistemine uygun bulmam. Bunu siyasi sonuçlarının neler üreteceğini de herkes biliyor artık. O ayrı. Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklasın CHP. Bunu duyuyoruz. İmamoğlu’na yakın isimlerden kurmaylarından vesaire. Fakat CHP Genel Merkezi ile İmamoğlu’nun kurmayları arasındaki toplantıda bu da konuşulmuş. Teyit ettim.

CUMHURBAŞKANLIĞI

Ayrıca bir de İmamoğlu’ndan da bizzat duyanlardan duydum. Yani İmamoğlu da söylemiş bunu. Demiş ki, ya böylesine bir hukuk dışı girişim var. Beni engellemeye çalışıyorlar. Benim adımımı şimdiden Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayabilir CHP. Bu konuşulmuş tartışılmış. Ben bunu başkalarından duyuyordum da izliyordum ama İmamoğlu söylemiş mi diye iki ayrı kaynaktan teyit ettim. Evet İmamoğlu bize bunu söyledi. Niye dedim. Niye bunu istiyor? Caydırıcı olur. Türkiye böyle bir hukuksuzluktan kurtulur demiş İmamoğlu. Ama ben bunu doğrusu uygun bir yöntem olarak görmüyorum. Ya böyle bir şey olamaz. Bu bence siyasete siyasetin mantığına matematiğe Türkiye psikolojisine falan uygun değil. Hukuka da uygun değil daha. Şimdi düşünsenize seçim ne zaman yapılacak belli değil. Belki de erken seçim olmayacak 2028’e. Belki de bizim öngördüğümüz gibi 2026 sonbahar ama bilemeyiz. Kim aday diye aday o belli. Hiçbir şey belli değil. E şimdi CHP böylesine bir durumda adayımız İmamoğlu diyebilir mi? Bu olmaz. Olmaz.”