Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkler sınır dışı ediliyor!

Almanya’nın FAZ gazetesi, Türkiye vatandaşlarının sınır dışı edileceği yönünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Almanya'nın FAZ gazetesi, Türkiye

Almanya ve Türkiye arasında aylardır devam eden görüşmelerin ardından çok sayıda Türkiye vatandaşının kendi ülkelerine sınır dışı edileceği ileri sürüldü. Almanya’nın Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine göre, ilk etapta toplam 200 Türkiye vatandaşı, çok sayıda tarifeli seferle Türkiye’ye getirilecek. Uçakların Almanya’nın çeşitli havalimanlarından havalanacağı yer alan haberde, hükümet çevrelerine göre bunun Türkleri sınır dışı etme yönündeki çalışmalarının başlangıcı olduğu aktarıldı. Yapılan habere göre, Türkiye aynı zamanda haftada 500’e kadar vatandaşını geri almayı teklif etti.

13 BİNDEN FAZLA TÜRK

Bu yönde yapılan hazırlıkların devam ettiği açıklanırken, Türkiye’nin ‘charter’ uçuşlarla sınır dışı işlemlerini reddetmeye devam ettiği ancak gelecekte bu tür uçuşların ‘özel uçuş olarak’ adlandırılması durumunda bunu kabul etmeye ‘hazır göründüğü’ ifade edildi. Habere göre, 13 bin 500’ü aşkın Türk’ün Almanya’dan ayrılması gerekiyor.

Türkiye’den Almanya’ya yapılan sığınma başvurularının son dönemde arttığı hatırlatılan haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kasım ayında yaptığı ziyaretin Almanya’nın ‘büyük oranda sınır dışı’ çabasında ‘bir gelişme teşkil ettiğinin açık olduğu’ belirtilerek, Türkiye’nin de o zamandan bu yana ‘işbirliğine açık’ göründüğü yer aldı.

‘Koruma kotasının’ düşük olması nedeniyle Almanya’yı terk etmek zorunda olan Türkiye vatandaşlarının sayısının da hızla arttığı aktarılan haberde, 2023 sonu itibarıyla 13 bin 500’den fazla Türk için bu durumun geçerli olduğu ifade edildi. 2023 yılında sadece tarifeli uçuşlarla 871 Türkiye vatandaşı Almanya’dan sınır dışı edilmişti. 10 binden fazla kişinin ise ülkede kalmasına müsamaha gösterildiği, bunun bir sebebinin seyahat belgelerinin eksikliği olduğu belirtildi. “Tam olarak bunun değişmesi gerekiyordu” değerlendirmesine yer verilen haberde, Almanya’nın ülkeyi terk etmesi gereken 200 Türkiye vatandaşının isimlerinin olduğu bir listeyi Türkiye’ye gönderdiği ve Türkiye’den de olumlu yanıt aldığı bildirildi.

YENİ ANLAŞMA GEREK GÖRÜLMEDİ

Bu liste ise Türkiye Başkonsolosluğu ile işbirliği içinde Almanya’daki göç yetkilileri tarafından işleme alınmıştı. Örneğin, pasaportların geçerlilik süresi dolduysa ya da yenilerinin alınması gerekiyorsa iki kurumun birlikte çalışması gerekiyordu. Habere göre, Alman yetkililere başkonsoloslukla işbirliğinin ‘tamamen sorunsuz’ yürütüleceğine dair güvence verildi. Sınır dışılar için yeni bir anlaşma da ihtiyaç olmadığı belirtildi.

Türkiye’nin neden ‘charter’ uçuşlarla sınır dışı işlemlerine karşı çıktığına da değinilen haberde, Türkiye’nin Suriye ya da Afganistan gibi ‘menşe ülkelerle’ birlikte anılmak istemediği, kendisini daha çok gönüllü olmayan bir geçiş ülkesi ya da küresel göç için hedef ülke olarak gördüğü, bu hassasiyetler sebebiyle de sınır dışı işlemlerinin sınırlı sayıda kişinin sınır dışı edilmesine izine verilen tarifeli uçuşlarla mümkün olduğu aktarıldı. FAZ tarafından yapılan habere göre, söz konusu uçuşlara resmi olarak ‘özel uçuşlar’ denmesi halinde Türkiye ilerleyen süreçte ‘charter’ uçuşlarının yapılmasına ‘açık görünüyor’.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun sosyal
Sıradaki Haber Netanyahu’dan ultimatom: Sözle değil icraatla konuşacağız!