Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret zammında kritik oran!

Milyonlarca vatandaşın gözü yeni yılda asgari ücrete yapılacak zamma çevrildi. Uzman isim konu hakkında dikkatleri üzerine çeken bir açıklamada bulundu.

Milyonlarca vatandaşın gözü yeni

Milyonlarca çalışanın gözü yapılacak asgari ücret zammında. Hükümet ile işçi ve iş vereni aynı masaya oturtacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarına başlaması beklenirken, uzman isimler de beklentilerini dile getirmeye başladı. CNBC-e canlı yayınında konuşan İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin, enflasyonu yükselmesini önleyerek atılacak adımların bu aşamada kritik olduğunu dile getirdi.

ENFLASYON RAPORU

Asgari ücret zam oranı hakkında da açıklama yapan Sezgin, “Asgari ücret tabi gelecek sene ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde bir artırım olacak. Buradaki mesajlar beklenen enflasyona göre olacağı yönünde. Beklenen enflasyon dediğimizde Orta Vadeli Program’da biliyorsunuz yüzde 17’nin üzerinde belirlendi ama Merkez Bankası’nın daha düşük bir sene sonu enflasyon hedefi vardı. Daha doğrusu 2025 için ara tahmini vardı. Yine enflasyon raporu yayınlandığında OVP’de bir miktar yukarı revize edebilirler. Orta Vadeli Program’a bir miktar yaklaştırabilirler diye düşünüyorum. Dolayısıyla 20’ye yakın bir enflasyon beklentisini mi dikkate alacağız o zaman soru bu. Yani asgari ücret bu kadar mı artacak. Benim görüşüm biraz daha sene sonuna doğru biraz da ortalama enflasyonun dikkate alınabileceği. Hep de bir refah payı ifadesi oluyor. Dolayısıyla ortalama enflasyon ve büyüme tahmini bir araya koyarak ben asgari ücret artışı geleceğini tahmin ediyorum.

YÜZDE 30 

Dolayısıyla yüzde 30 civarında bir rakam görmek benim açımdan çok şaşırtıcı olmaz. Bunun altında olursa enflasyon beklentilerini aşağı yönlü itebilir diye düşünüyorum. Yani olumlu anlamda itebilir. Enflasyon beklentilerini olumlu anlamda değiştirebilir. Daha yukarıda bir rakam görürsek o zaman enflasyon patikasına ilişkin beklentilerin gözden geçirilmesine ve biraz daha belki yukarı çekilmesine neden olabilir” dedi.