Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güneş Tutulması Ne Zaman? Güneş Tutulması Türkiye’de Ne Zaman Olacak? Güneş Tutulması Nasıl Gerçekleşir?

Gök olaylarına ilgi duyan vatandaşlar güneş tutulması detaylarını sorgulamaya başladı. Ay’ın Dünya ve Güneş arasına girmesiyle oluşan güneş tutulması etkileri şimdiden merak konusu oldu. Peki, güneş tutulması Türkiye’de ne zaman olacak? İşte yanıtı..

Gök olaylarına ilgi duyan

Yılın belirli dönemlerinde gerçekleşen Ay ve Güneş tutulmalarında bir yenisi daha geldi. Ay’ın Dünya ve Güneş arasına girmesiyle oluşan Güneş tutulması etkileri masaya yatırıldı. Eylül ayının bitmesine sayılı gün kala ekim ayında yaşanacak astrolojik olaylar merak konusu oldu. Arama motorlarında güneş tutulması ne zaman sorgusu başladı. Peki, güneş tutulması nasıl gerçekleşir? Güneş tutulması Türkiye’de ne zaman olacak? İşte merak edilenler..

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

Halkalı Güneş Tutulması Türkiye’de 2 Ekim 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek. Tam kavuşum anında halka görüntüsü yaşatacak olan güneş tutulması anında güneş ışınları en net şekilde gözlemlenebilecek. 2024 Ekim ayının ilk ve son tutulması olan Halkalı Güneş tutulması Türkiye’den izlenemeyecek. Güneş tutulması Şili ve Arjantin’in güneyinden izlenecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Güneş tutulması Dünya ile Güneş’in arasına Ay girdiği anda gerçekleşir. Söz konusu durumda Ay’ın gölgesi Dünya’nın üzerine düşüyor. Güneş tutulması boyunca Ay’ın gölgesinin düştüğü bölgelerde Güneş görülmüyor. Ay’ın çapı Güneş’in ışık yuvarının çapının yaklaşık 400’de biri oluyor.