Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cem Garipoğlu mezarının açılması hakkında konuştu! ‘Yıllardır süren dava için önemli bir gelişme olacak’

Münevver Karabulut’un 17 yaşındayken vahşice öldürülmesinden sorumlu olan Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla ilgili işlemler ve detaylar, konunun uzmanı tarafından açıklandı.

Münevver Karabulut’un 17 yaşındayken

3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri Cezaevi’nde intihar etmişti. Ancak Garipoğlu’nun gerçekten öldüğüne dair şüpheler ortaya atıldı ve Karabulut ailesi, bu şüphelerin giderilmesi amacıyla mezarın açılmasını talep etti. Ailenin avukatlarının yaptığı başvuru, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na mezarın açılması talimatı verildi. Avukat Buket Nurşah Tekışık, mezarın açılması süreci hakkında açıklamalar yaptı.

AYİN İDDİASI

“Cinayetin bir ritüel olarak işlendiği öne sürüldü” Münevver Karabulut’un vahşice öldürüldüğünü vurgulayan Avukat Tekışık, “Cem Garipoğlu tam 197 gün saklandıktan sonra teslim oldu. Soruşturma sürecinde Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı ilk otopsi raporunda hata yapıldığı ortaya çıktı ve rapor yenilendi. Cinayetin, aile tarafından gerçekleştirilen bir ayin olduğu iddiaları da kamuoyunda büyük yankı uyandırarak tepki topladı” dedi.

İNTİHAR ETMEDİ, KAÇIRILDI İDDİASI

“Garipoğlu ailesinin maddi gücü ve kaçış süreci şüphe uyandırdı” Garipoğlu’nun cezaevindeki intiharına dair şüpheler hakkında konuşan Tekışık, “Cem Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde intihar ettiği söylendi. Ancak Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu’nun intihar etmediğini, kaçtığını ya da kaçırıldığını iddia ederek 17 Aralık 2022’de Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Bu başvuru sonucunda takipsizlik kararı verildi. Ailenin maddi durumu ve firar süreci, zihinlerde soru işaretleri bıraktı” diye belirtti.

MEZAR AÇILMASI TALEBİ ONAYLANDI

“Mezar açılması talebi onaylandı” Cem Garipoğlu’nun uzun süre bulunamaması, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranmasına rağmen yakalanamaması üzerine birçok şüphe doğdu. Tekışık, “Garipoğlu’nun yurt dışına kaçtığına dair iddialar da vardı ve cezaevindeyken dil öğrenmek için kitaplar istediği söylentileri ortaya atıldı. Tüm bu şüpheler, halkta büyük bir kafa karışıklığına yol açtı ve bu da mezarın açılması kararına neden oldu” ifadelerini kullandı.

‘CESETTEN DOKU ÖRNEĞİ ALINACAK’

“Mezar açıldığında cesetten doku örnekleri alınarak inceleme yapılacak” Buket Nurşah Tekışık, mezarın açılması işlemine ilişkin şu bilgileri verdi: “Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre, mezar açma kararı savcı veya mahkeme tarafından verilir. Talep edilen işlem, ölen kişinin kimliğine ve ölüm nedenine dair şüphelerin giderilmesi için yapılır. Mezar açıldıktan sonra cesetten alınan doku örnekleri incelenir ve elde edilen bulgular analiz edilir.”

‘SON ÇARE OLARAK UYGULANABİLİR’

“Fethi kabir işlemi zorunlu olmadıkça nadiren başvurulan bir yöntemdir” Tekışık, fethi kabir işleminin genellikle son çare olarak değerlendirildiğini vurguladı: “Mezarın açılması için ölüm nedeni veya kimlik gibi konularda kesin bir şüphe olması gerekmektedir. Bu tür işlemler nadiren gerçekleştirilir” dedi.

‘MEZARIN AÇILMASI ÖNEMLİ BİR GELİŞME OLACAK’

“Mezarın açılması Türkiye’de çok önemli bir gelişmeye yol açacak” Tekışık, mezarın açılması işlemiyle ilgili olarak, “Bu süreç sonucunda, Türkiye’de yıllardır tartışılan bu cinayetle ilgili son derece önemli gelişmeler yaşanabilir” şeklinde açıklama yaptı.