Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzey Anadolu Fay Hattı için uyarı! Risk altında

Deprem tehlikesine dikkat çeken uzmanlardan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda yaşanabilecek muhtemel depremler konusunda uyarılarda bulundu.

Deprem tehlikesine dikkat çeken

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda meydana gelebilecek büyük depremler konusunda uyarıda bulundu. Ercan, bu hattın 6 ila 7.5 büyüklüğünde depremler oluşturabileceğini belirterek, özellikle bazı şehirler ve bölgelerin risk altında olduğunu ifade etti.

BİN METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKURLAR OLUŞUYOR

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Ercan, “Kuzey Anadolu Kırığı M6-M7,5’lik depremlerle şiddetle sarsılırken, İstanbul’un kuzeyinde 1000 metre derinliğinde çukurlar oluşuyor. Orta bölgede Kapıdağ Yarımadası ayrılırken, güneyde Karasu, Bursa ve Altınoluk hattı üzerinden Ege’ye doğru yeni bir boğaz açılıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

DEPREME HAZIRLIĞIN ÖNEMİNİ VURGULADI

Ercan, özellikle İstanbul’un kuzeyi ile Karasu, Bursa ve Altınoluk gibi bölgelerde yaşayanların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Bu uyarılar, deprem hazırlığının ve önlemlerin önemini bir kez daha ortaya koydu.