Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erdoğan’dan tarım işçilerine yeni düzenleme! Yasak getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla tarım işçilerine yönelik yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

Mevsimlik tarım işçilerinin farklı şehirlere çalışmak için gittikleri dönemde barınma, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

ORTAK KULLANIM ALANLARI

Genelgede, mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak çalıştığı bölgelerde, işçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, iklim koşullarına uygun olarak prefabrik, betonarme veya çelik yapılarla donatılmış, altyapı ve üstyapıya sahip ortak kullanım alanlarının oluşturulması kararlaştırıldı. Sağlık hizmetlerinde yapılan yeni düzenlemeye göre, işçilerin ve ailelerinin bulaşıcı hastalıklar, kanser, verem gibi sağlık taramaları ile kronik hastalık takibi için sistematik çalışmalar yürütülecek. Ayrıca işçilerin yoğun olduğu bölgelerde yeterli sayıda sağlık personeli görevlendirilecek.

TELAFİ EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

Kararnameye göre, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından eğitim olanaklarına erişebilecek, il milli eğitim müdürlükleri ise çocukların asıl okullarına döndüklerinde oluşabilecek öğrenme kayıpları için telafi eğitimleri düzenleyecek. Geçici yerleşim alanlarındaki eğitim merkezleri de çocuklar için eğitim faaliyetlerine ayrılacak, ayrıca okul kıyafetleri ve malzemeleri sağlanacak.

SEYAHAT YASAĞI

Yeni düzenleme kapsamında, işçilerin şehirler arası yolculuklarını güvenli bir şekilde yapabilmeleri için 00.00-06.00 saatleri arasında seyahat yasağı getirildi ve trafik denetimlerinin sıkılaştırılmasına karar verildi. Her il ve ilçede mülki idare amirlerinin başkanlığında kurulan “İl/İlçe Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulları” da işçiler ile işverenler arasında sözleşmelerin yapılmasını kolaylaştırmak ve anlaşmazlıkları çözmek için çalışacak.