Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te dev festival yarın başlıyor!

8 ay boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Nikomedia Festivalinin açılışı ‘Bir Şehrin Hikayesi’ adlı ücretsiz dans gösterisi ile yarın başlayacak.

8 ay boyunca çeşitli

İzmit Belediyesi tarafından organize edilen ve 8 ay boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Nikomedia Festivalinin açılışı Derince Gösteri Merkezi’nde ‘Bir Şehrin Hikayesi’ adlı ücretsiz dans gösterisi ile yarın başlayacak.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Program öncesi alanda incelemelerde bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tüm vatandaşları bu eşsiz gösteriyi izlemeye davet etti. Hürriyet’e incelemede İzmit Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erdem Arcan, Dernekler Masası Sorumlusu Eray Bodur, Esnaf Masası Sorumlusu Murat Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ufuk Aktürk,  Sahne İzmit  Halk Dansları Koordinatörü Enis Üstüntaş ve İzmit Belediyesinden Restorasyon Uzmanı Ceren Öker Cömert eşlik etti.

“ÇOK HEYECANLIYIZ”

Hürriyet davet konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Çok heyecanlıyız. Bu kenti festivaller kenti yapmak adına çaba gösteriyoruz. Kentin tarihi alanlarını, geçmişini ifade etmeye çalışıyoruz. Sanat Akademimiz bizim göz bebeğimiz. Orada binlerce gence hizmet veriyor. İzmit’in gençlerinden oluşan bir Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğumuz bu kentle ile ilgili üretiyorlar. Çok ciddi bir emek sarf ediyorlar. Pişmaniye Festivali ve Kapanca Festivalinin ardından Nikomedia Sanat Festivalimizin startını veriyoruz.
HERKES DAVETLİ
Biz 3000 yıllık tarihi muhteşem bir gösteriyle anlatıyoruz. Enis hocam ve Meltem hocamın katkılarıyla güzel bir gösteri olacak. Nikomedia’dan İzmit’e bir şehrin hikayesini anlatacaklar. Sahnede 1 buçuk saate yakın bir gösteri. Sahne sanatını izlerken kentin tarihine de vakıf olabileceksiniz. Yarın akşam saat 20.30’da Derince Gösteri Merkezinde ücretsiz bir gösteri olacak. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Kapılar 19.30’da açılacak. Ring servislerimiz olacak.
“150 KİŞİLİK DEVASA EKİP SAHNE ALACAK”
İstanbul’dan önce 46 yıl boyunca Doğu Roma’ya başkentlik yaptı Nikomedia. Derince sınırları da Nikomedia içerisindeydi. Bu gösterileri diğer illerde de göstermek istiyoruz. Kendi özgüçleriyle her şeyi kendileri planladılar. Çok önemli sahne dekorlarımız da olacak. Dışarıdan hizmet almadan işler yapmaya çalışıyoruz. Bu çocuklar Anadolu Ateşi gibi izlenir hale gelsin istiyoruz. Yarın akşam yapılacak gösterimizde 150 insan sahnede yer alacak. Tarihi sanatla anlatacaklar. Cumhuriyet, Osmanlı, Selçuklu dönemini göreceğiz.
“YALNIZ BIRAKMAYACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUZ”
Bu festivali çok önemsiyoruz ve halkımızı davet ediyoruz. Derince Belediyesine de teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza açık ücretsiz bir gösteri. Arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Nikomedia festivali 8 ay sürecek.  Tarihi sanatla anlatmaya çalışıyoruz. Sanat Akademimizin bir meyvesini izleyeceğiz. Festival işin aracıdır aslında. Bu kent hak ettiği değeri bulsun istiyoruz. Yarın akşam İzmit’in çocuklarını yalnız bırakmayacağınızı düşünüyoruz.”