Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir iptal edilen taş ocağı için tekrar başvurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel Safiye Mahallesi’nde açmak istediği ariyet ocağı projesi, orman alanına zarar verebileceği gerekçesiyle iptal edilmişti. Büyükşehir Belediyesi proje için bir kez daha başvurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel’de yapmak istediği maden projesi ÇED sürecinde iptal edilmişti. Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzin ve İştirak Müdürlüğü iptal gerekçesinde; “93 bin metrekarelik alanın kısmı verimli devlet orman alanına isabet etmektedir. Bununda faaliyet esnasında çok sayıda ağaç kesilmesini gerektirecek olması nedeniyle faaliyetin ormanlar ve ormancılık çalışmaları üzerinde olumsuz etkisi bulunmaktadır” ifadeleri yer almıştı.

6 MİLYON 600

Büyükşehir Belediyesi söz konusu proje için bir kez daha başvurdu. Alanı değiştiren Büyükşehir Belediyesi inşa etmek istediği tesisi verimli orman toprağı içermeyen 0,66 hektarlık alana yapacak ve ariyet malzemesi ise bu alanda üretilecek. Proje, bakanlık tarafından onay alırsa, proje için 6 milyon 600 bin lira harcanacak.

3 PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK

Tesiste yılda 100 bin 800 ton ariyet üretimi yapılacak ve patlatma işlemi ise olmayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı tesis yılda 12 ay, ayda 25 gün ve günde 8 saat hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin ariyet ocağı tesisinde 3 personel istihdam edilmesi bekleniyor.