Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konut fiyatları düşer mi?

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, konut satışları ve fiyatlarındaki beklentiler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vakıf GYO Genel Müdürü

Dünya’dan Hamide Hangül tarafından yapılan habere göre, İstanbul’da her yıl 150 bin civarında konut üretilmesi gerekirken, şu anda 100 binli rakamlara indiğini raporlardan gördüklerini söyleyen İncehasan, konut sahipliği oranının da yüzde 60’lardan yüzde 50’lere indiğine işaret ederek, konut satışlarındaki azlığa değindi.

“ÇOK İYİ BİR DÖNEM”

Vakıf GYO’nun, İstanbul Anadolu yakasındaki 3’üncü projesi VSancaktepe Merkez’in kamuoyuna tanıtım toplantısında sektörü değerlendiren ve Onur İncehasan, son iki aydır enflasyonun ciddi gerilediğini, faiz politikasının temel hedefinin de enflasyonu düşürmek olduğunu ve o dönemin de başladığına işaret etti. Gazetecilerin, ‘Mevduat faizinden konuta dönüş başladı mı? sorularına, “Yavaş yavaş başladı diyebilirim. Yatırımcılar açısından şu anda konut almak için çok iyi bir dönem. Konut almak için bugün yarından daha avantajlı olacaktır” şeklinde yanıt verdi.

FAİZLERDE DÜŞÜŞ

Gazetecilerin, ‘Konut fiyatlarında bir süredir reel gerileme var, fiyatların dip yaptığını düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise, “Kesinlikle.. Fiyatlarda bir gerileme olacağını düşünmüyorum, reel bir gerileme beklemiyorum. Ekonomik beklentilerin iyileşmesiyle, faizlere de bir düşüş öngörümüz var. 2025 yılında, bu anlamda daha da cazip olacak rakamlar bekliyoruz. Finansmana erişimin kolaylaşmasıyla konuta ilginin artacağını düşünüyorum” dedi.