Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK Burs/Kredi Başvuru 2024-2025: KYK Burs Başvurusu Başladı Mı? GSB KYK Burs Kredi Başvuruları Ne Zaman?

2024-2025 eğitim öğretim yılına adım atan öğrenciler KYK burs araştırmalarını hızlandırdı. 30 Eylül Pazartesi gününün gelişiyle gözler KYK burs ve kredi sorgulamalarına çevrildi. Peki, KYK burs başvurusu başladı mı? İşte yanıtı..

2024-2025 eğitim öğretim yılına

Üniversite öğrencilerinin maddi desteği KYK burs başvurusu başladı mı araştırılmaya başladı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen KYK burs ve kredi araştırmaları yeni dönemle birlikte yoğunlaştı. Geçtiğimiz yıl KYK bursu lisans öğrencileri için 2000 TL, yüksek lisans için 4000 TL, doktora öğrencileri için 6000 TL oldu. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman? İşte KYK kredi başvuru 2024-2025 ekranı..

KYK BURS / KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs başvuruları henüz start almadı. Burs başvuruları onaylanan öğrencilere burs, onaylanmayanlara ise öğrenim kredisi veriliyor. Üniversite öğrencilerinin faydalandığı burs/kredi başvuruları her yıl e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor.