Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Türkiye’den New York Belediye Başkanına Rüşvet!

New York Belediye Başkanına kendi ülkesi olan Amerika’dan 57 sayfalık iddianame ile rüşvet ve yasa dışı seçim kampanyası bağışı aldığı yönünde dava açıldı. 2 Ekim’ de görülecek olan dava da kendisini bitirmeye yönelik bir çalışma başlatıldı. Amerika kendisi ile ilgili düğmeye başmış görünüyor.

Bugüne kadar görevde olup hakkında dava açılan tek belediye başkanı olan Eric Adams, nüfusunu kullanarak yani görev gücünü kullanarak New york ‘ ta açılan TÜRK EVİ için şaibeye karıştığı yönünde iddianameler var.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, maliyeti 10 yılda toplam 100.000 USD ‘ yi aşan lüks seyahat ve konaklama yardımları elde etti.

İddianameye göre, New York’ta bulunan 36 katlı Türk evinin açılışını gerçekleştirmek için Amerika’ya giden , Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 36 katlı gökdelenin açılışını yapacağı zaman , Belediye başkanı tarafından gökdeleninn yani Türk evinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde açılabilmesi için New York İtfaiyesine baskı yaparak , tehdit ettiği yönünde açıklamalar yer alıyor.

İddianamede yer alan diğer bir suçlama ise seçimi etkileyecek adımların atılmış olduğu yönünde. 57 sayfalık iddianamenin içerisinde Türk İş insanlarının da kendilerine bağış yaptığı yönünde yer alan iddianameler arasında, seçim kampanyasına yardım eden tüm kişilerin türk iş adamlarından oluşuyor olması.

Türk Hava Yolları’ndan Business Klass ile sürekli uçuyor olması ve tüm suit otel odalarında ücretsiz kalması veya çok cüzi miktarda ücretler karşılığında konaklama yapıyor olması da diğer iddianameler içinde yer alıyor.

Amerika’da Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında kıyasıya bir seçim var, her bir grup karşı görüşe sahip olan grubun açığını bulup bu açığı ortaya çıkararak karşı tarafı suçlamak ve yeni seçimde kaybetmelerini sağlamak.

Bildiğiniz üzere Amerika ‘ da yasal mevzuatlar çok önemli. Adalet ve hukuk sistemi herkes için eşit. Kimse suç işleyemez, kurallara aykırı hareket edemez, rüşvet alıp rüşvet veremez, yasa dışı bir çalışma, propaganda çalışması yapamaz.

En azından neyseki suçlamalar arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ibaresi yer almıyor. Sadece Türk İş İnsanları ibaresi yer alıyor. İçişlerinden yapılan açıklamada ise, Amerika’nın iç işlerine kesinlikle karışamayız, bu onların içlerinde gelişen bir olay şeklinde açıklama geldi.

DİYELİM Kİ RÜŞVET VERDİK. TOPLAM RÜŞVET 100.000N USD yani 3.4 milyon TL. Düşünebiliyor musunuz, rakam o kadar küçük ki , fakat yankısı çok büyük. Bütün Amerika şu an da bu olayı konuşuyor.

Demem o ki çokta büyütülecek bir durum yok aslında. Bizler misafirperver bir milletiz. Gönlümüzden zenginlik akıyor. Bu nedenle de bu rakamları konuşmaya gündeme taşımaya gerek yok.    🙂

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER