Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizbullah’tan açıklama geldi! Haşim Safiyuddin liderliğini yalanladı

Hizbullah, İsrail’in saldırısında hayatını kaybeden genel sekreteri Hasan Nasrallah’ın yerine hareketin yürütme konseyi başkanı Haşim Safiyuddin’in seçildiğine dair çıkan haberleri yalanladı.

Hizbullah, İsrail'in saldırısında hayatını

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında hareketin genel sekreterliğiyle ilgili çıkan haberlerin önem taşımadığı ifade edildi. Açıklamada, “Genel Sekreterimiz Hasan Nasrallah’ın şehadetinin ardından Hizbullah’ın liderliğindeki organizasyonel süreçlere dair bazı medya kuruluşlarında yayımlanan haberlerin kesinlikle asılsız olduğunu belirtmek istiyoruz.” denildi.

‘YALAN HABERLERE GÜVENMEYİN’

Hareketin liderliğinin bu konudaki çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Hizbullah liderliği tarafından resmi bir açıklama yapılmadıkça bu yöndeki haberlere güvenilmemesi” çağrısında bulunuldu. İsrail’in Lübnan’a yönelik artan saldırılarında 1,174 kişi hayatını kaybetti. 8 Ekim 2023’ten beri Hizbullah ile kontrollü çatışmalara giren İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

104 ÇOCUK 194 KADIN

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül’den bu yana ölenlerin arasında 104 çocuk ve 194 kadın yer alıyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de İsrail ordusunun Beyrut’a gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah ise, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında genellikle askeri üsleri hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle ülkede yüz binlerce kişi yerlerinden oldu. Güney Lübnan’dan başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine göç dalgası sürerken, Suriye’ye de on binlerce kişinin gittiği bildiriliyor.