Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hesaplardan para çekildi mi? Bankadan açıklama yapıldı

Akbank müşterileri, mobil bankacılık hesaplarına izinsiz erişim sağlanarak paralarının başka kişilere aktarıldığını ve adlarına çeşitli krediler çekildiğini iddia etti. Konu hakkında bankadan açıklama geldi.

Akbank müşterileri, mobil bankacılık

Akbank’ın mobil bankacılık hesaplarına izinsiz erişim sağlanarak paralarının başka kişilere aktarıldığı ve adlarına çeşitli krediler çekildiği iddiaları büyüyor.

CİDDİ KAYIPLAR

Milyonlarca müşterisi bulunan Akbank’ın güvenlik açıklarıyla ilgili ciddi endişelere yol açtı. Mağdurlar, hesaplarına izinsiz girilerek kredi çekildiğini ve bu kredilerin başkalarının hesaplarına aktarıldığını belirtiyor. Ciddi maddi kayıplar yaşayan müşteriler, paralarını geri alabilmek için uzun ve zorlu hukuki süreçlerle karşı karşıya kalıyor. Bankanın müşteri desteği ve mağduriyetlerin giderilmesi konusundaki yaklaşımı ise eleştirilere hedef oluyor.

ENDİŞELER ARTIYOR

Hukuki yollara başvuru hazırlığı yağan mağdurlar, sosyal medya platformları aracılığıyla şikayetlerini duyurmaya çalışırken, bankanın güvenlik protokollerine ilişkin endişeler giderek artıyor. Dünyanın giderek dijitalleşmesi ve sosyal ağlarda dolandırıcılık akalarının artması endişeleri arttırıyor. Siber güvenlik konusunda yeterli önlem alınmadığı söylenen bankadan konu hakkında açıklama yapıldı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Akbank’tan yapılan açıklama şöyle;

“Son günlerde çeşitli yayın organları ve sosyal medya kanallarında paylaşılan, bazı müşterilerimizin uğradığını belirttiği dolandırıcılık mağduriyetlerine istinaden, bankamız ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberlerle ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, bankamız sistemlerinde güvenlik açığı ve/veya veri sızıntısı bulunduğuna dair iddialar kesinlikle asılsızdır.

Müşterilerimize, veri güvenliği prensiplerini gözeterek ve gelişen teknolojiye uygun standartlarda hizmet sunmak bankamızın birinci önceliğidir. Bu çerçevede, bankamız, bilgi sistemleri, bilgi ve veri güvenliği ile ilgili olarak başta Bankacılık Kanunu ve ilgili düzenlemeler, müşterilerimizin kişisel verilerinin korunması için KVKK ve ilgili alt düzenlemeler kapsamında gerekli ve her türlü idari ve teknik güvenlik tedbirlerini almakta ve sağlamaktadır.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir
Sıradaki Haber Kocaeli su sporlarının yeni merkezi oluyor!