Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3 ilçede fırınlar 2 gün kapalı olacak!

Kocaeli Fırıncılar odası tarafından yapılan açıklamada, İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçelerinde fırınların Bayramın 1 ve 2 günü kapalı olacakları belirtildi.

Kocaeli Fırıncılar odası tarafından

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı,   yazılı olarak  yaptığı açıklamada  öncelikle vatandaşların bayramını kutlayarak, ilk defa geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda uygulanan ve bayramlarda  fırınların kapalı olması ile ilgili uygulamanın, tüm fırıncılar tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade ederek “Bu kapsamda varılan mutabakat neticesinde İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçesinde bulunan fırınlarımızın bu yıl da Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı kamuoyuyla paylaşmaktayız.” dedi.

MEMNUN KALINDI

Oda başkanı Ali Sarı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı. “Bilindiği üzere, bayramın belirli günlerinde fırınların kapalı olması uygulaması ilk defa geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda uygulanmış ve bu uygulama fırıncı esnafımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Mezkur uygulamanın hayata geçirilmesindeki en büyük etken; değerli personellerimizden gelen haklı taleplerdir. Zira, bayramları kıymetli kılan hususlardan ilki ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte geçirilmesi olmasına karşın; fırınlarda çalışan personellerimiz ile değerli aileleri mevcut düzen içerisinde bu husustan mahrum kalmaktadır. Öte yandan fırınlarımızın kapalı olması ile bu doğrultuda personellerimizin çalışmamasının, niteliği itibari ile fiili ibadeti gerektiren bu özel gün açısından elzem nitelikte olduğunun kabulü gerekmektedir. Konunun değerlendirilmesi sürecinde görüşlerini aldığımız Odamız mensubu işverenler de personel taleplerinin makul görüldüğünü ve işbu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını tarafımızla paylaşmışlardır”

MAĞDURİYET YAŞANMASIN

Bu kapsamda varılan mutabakat neticesinde İzmit, Kartepe ve Başiskele ilçesinde bulunan fırınlarımızın bu yıl da Kurban Bayramının birinci ve ikinci günlerinde (28.06.2023 ve 29.06.2023 tarihleri) kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı kamuoyuyla paylaşmaktayız. Zikredilen ilçelerimizde mukim vatandaşlarımız bakımından mağduriyet yaşanmaması adına fırınlarımız bayram öncesinde üretim kapasitesini artırma yoluna gidecek olup bu hususta sevgili vatandaşlarımızın da ilgili tedbirleri almak bakımından dikkatli olmalarını rica etmekteyiz”